Koken & genieten Ontbijt

Lotus Biscoff chiapudding

Er zijn van die koekjes die moeiteloos alle trends doorstaan. Lotus Biscoff speculoos is er zo eentje. Bij de koffie, op een boterham en natuurlijk niet te vergeten: in vanillepudding!

Ook de speculoospasta verovert sinds 2008 menig ontbijttafel en vieruurtje. Speculoos laat zich gemakkelijk matchen met allerlei smaken: chocolade, framboos en zelfs citrus! Probeer het maar eens: een sneetje geroosterd brood met speculoospasta en enkele plakjes sinaasappel. Héérlijk!

Of wat dacht je van deze Biscoff bites met chocolade en sinaasappel?

Speculoos kun je ook prima verwerken in ontbijtgerechten. Denk maar aan overnight oats zoals hier in deze Banoffee pie-variant. Of in onderstaande chiapudding die gebaseerd is op de klassieke vanillepudding met speculoos!

Wil je trouwens kans maken op een gift box van Lotus Biscoff? Check dan snel mijn posts op Instagram en TikTok! (deze wedstrijd loopt nog tot en met woensdag 24 april 2024)

@picnic_pleasures

#advertentie ism. Lotus Belgium & KitchenAid ✨ Sweet memories 😍 Lees zeker verder om je eigen Lotus Biscoff pakket te winnen!👇 🤩Vanillepudding met Lotus Biscoff speculooskoekjes: jong en oud is verzot op deze klassieker. Ik liet me inspireren door de topcombo voor een ontbijtje: Lotus Biscoff chiapudding. Check het recept hieronder👇 En probeer zeker ook eens de combinatie van Lotus Biscoff speculoospasta met sinaasappel. Heerlijk op een sneetje warm geroosterd brood! 😋 ❤️ Win een Lotus Biscoff pakket door: 👉Jouw favoriete Lotus Biscoff herinnering of recept te delen in een comment & daarbij een buddy te taggen 👉Volg picnic_pleasures op TikTok en Instagram 👉Volg @lotus.belgium en @kitchenaid_be op Instagram 👉Deel dit recept in je Instagram-story (en tag mij, zodat ik je post zeker zie!) De winnaars worden 26/4 persoonlijk gecontacteerd! Succes!🤞 ⚠️Opgelet voor fake profielen die je verdachte links sturen om je prijs te claimen! Nooit op reageren en snel rapporteren! Lotus Biscoff chiapudding😋👇 Ingrediënten (2 porties): 3 el chiazaad 200ml melk 1 + 1 el Lotus Biscoff speculoospasta 1,5 el cacaopoeder 200 gr yoghurt + ½ tl vanille-extract 4 Lotus Biscoff speculooskoekjes Bereiding: Vermeng het chiazaad met de melk, 1 eetlepel Lotus Biscoff speculoospasta en het cacaopoeder. Hiervoor is de kleine KitchenAid blender heel handig. Vermeng de yoghurt met het vanille-extract. Maak laagjes in een glaasje in deze volgorde: chiapudding, yoghurt en een speculooskoekje. Hier bovenop komt een tweede laag van de chiapudding en de yoghurt. Warm een eetlepel Lotus Biscoff speculoospasta op in de microgolfoven (laag vermogen, met intervallen van 30 seconden). Druppel de pasta over de yoghurt en werk af met een koekje. #LotusBiscoff #kitchenaid #childhoodmemories #picnicpleasures

♬ Fashionable lo-fi BG for vlog etc.(1278193) – KBYS

Lotus Biscoff chiapudding

Voor deze Lotus Biscoff chiapudding baseer ik me op een alom bekend dessert: Vanillepudding met Lotus Biscoff speculooskoekjes! Deze geliefde klassieker transformeert nu tot een heerlijk ontbijt!
Gang Ontbijt
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 3 el chiazaad
  • 200 ml melk
  • 2 el Lotus Biscoff speculoospasta
  • 1,5 el cacaopoeder
  • 200 gr yoghurt
  • ½ tl vanille-extract
  • 4 Lotus Biscoff speculooskoekjes

Instructies
 

  • Vermeng het chiazaad met de melk, 1 eetlepel Lotus Biscoff speculoospasta en het cacaopoeder. Hiervoor kun je eventueel een keukenmachine gebruiken
  • Vermeng de yoghurt met het vanille-extract.
  • Maak laagjes in een glaasje in deze volgorde: chiapudding, yoghurt en een speculooskoekje. Hier bovenop komt een tweede laag van de chiapudding en de yoghurt.
  • Warm een eetlepel Biscoff speculoospasta op in de microgolfoven (laag vermogen, met intervallen van 30 seconden).
  • Druppel de pasta over de yoghurt en werk af met een koekje.
Trefwoord Lotus Biscoff, speculoos, speculoospasta
Heb je dit recept geprobeerd of heb je een vraag?Laat gerust een reactie achter!

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

0 reacties op “Lotus Biscoff chiapudding

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Picnic Pleasures

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder