Koken & genieten

Eenvoudig aperohapje: kaas en peer in een glaasje

 

Sommige smaakcombinaties zijn gewoon voor elkaar gemaakt, zoals de combinatie van kaas en peer. In dit hapje gebruik ik blauwschimmelkaas. En ik besef heel goed dat veel mensen hun smaakpapillen al voelen bevriezen bij de gedachte alleen al. Ik koos voor Cambozola omdat deze wat zachter van smaak is dan pakweg Roquefort. Maar je kan gerust ook stukjes brie of een gelijkaardige kaas gebruiken. De combinatie van kaas, peer en rozijnen is op zich al heel lekker, maar je kan wat verfijnen met cranberryconfituur en balsamicocrème. Eenvoudig en toch feestelijk! Het hapje komt wel redelijk zwaar aan. Ik zou er dus geen hopen van maken als je nog een aantal gangen te gaan hebt. 

Ingrediënten:

Cambozola en peer 2

  • Cambozola in stukjes
  • Peer in schijfjes
  • Gehakte walnoot
  • Balsamico-crème
  • Cranberryconfituur (cranberries uit de diepvries laten inkoken met wat suiker)

Zin in meer Picnic Pleasures? Je kan me ook volgen via Facebook en Instagram. En als je iets klaarmaakt, tag me gerust met #picnicpleasures!

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

0 reacties op “Eenvoudig aperohapje: kaas en peer in een glaasje

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d