Isabelle

Welkom op mijn blog! Hier vind je ideetjes voor je picknick, lunchbox en mealprep. Mijn motto: Every day is picnic day! Ook een lunch voor je werk of school mag best een feestje zijn!

Tussendoor schrijf ik wat persoonlijke verhalen en inspiratie die voor rust zorgt in mijn hoofd.

Ik speur altijd naar nieuwe foodie-vondsten, ga liever boodschappen doen dan kledij shoppen en heb zo veel lunchboxen dat het misschien ooit nog leidt tot een museum.

Mijn voedingsstijl zou ik omschrijven als voor 75 procent gezond. De rest kunnen we catalogeren onder guilty pleasures, verwennerijtjes, genietmomentjes,… (of hoe je het ook noemen wil).

Voeding intrigeert me mateloos en ik scherp mijn kennis over de wetenschap erachter graag bij. Maar: ik ben geen voedingsdeskundige. Met gezondheidsclaims kun je je heel snel vastrijden. Daar pas ik dus goed mee op.

Mijn voedingsstijl laat zich niet onder één noemer vangen. Ik eet flexitarisch en zo gevarieerd mogelijk. Dat is mijn inziens ook de beste manier om geen tekorten te hebben. Ik ontdek dolgraag nieuwe vegetarische en plantaardige producten. Het is een zegen dat er tegenwoordig zoveel lekkere alternatieven ontwikkeld worden. Toch eet ik ook vis en vlees, weliswaar met een bewuste keuze voor duurzame producten.

Enkele weetjes over mezelf in Q&A-stijl

Wie ben je?

Roepnamen variëren van Isa, tot Belle en Belleke. Officieel en voluit: Isabelle Francesca Uselli.

Wat doe je?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is saywhat.jpg

Freelance werken in de media. Een drievuldigheid van copywriting, voice-overklussen en eindredactie/productiewerk achter de schermen bij het lifestyleprogramma Tendens.

Waarom Picnic Pleasures?

Ik ben verzot op zelfgemaakt meeneemvoedsel: voor picknicks, naar ’t werk, in de auto…. Het maakt me onrustig als ik in de werkpauze nog snel eten moet gaan ‘zoeken’. Een netjes geprepareerde lunch helpt ook bij de gezonde voornemens. Daarnaast ben ik er zeker van dat m’n collectie lunchboxen en vershouddozen ruimschoots het nationaal gemiddelde overstijgt. Het was dus of een blog beginnen of Tupperware-consulente worden. Het verkoopstalent is halvelings aan me voorbij gelopen, vandaar de eerste optie.

Dit is dus een foodblog?

Ik noem het een foodblog met een persoonlijke touch. Er sluipt soms wel eens een ander verhaaltje binnen, maar het gaat hier inderdaad hoofdzakelijk over eten, koken, mealpreppen en m’n eeuwige zoektocht naar een gezonde levensstijl.

Kan je eigenlijk wel goed koken?

Gemiddeld. In kookwedstrijden zal ik bijlange niet alle andere kandidaten naar huis stomen. Ingewikkelde kookprocessen moet je hier niet verwachten. Wel ben ik hoogst culi-curieus van aard en ga ik steeds op zoek naar verrassende, voor mij ongekende smaakcombinaties. Ik ben ook bedreven in het “recyclagekoken”. Meermaals per week stel ik mezelf de vraag: “Wat gebeurt er als ik deze restjes in dezelfde pot gooi?”. Toegegeven, met wisselend succes. Ik wil voedsel ook zo veel mogelijk redden van een roemloos einde in de vuilnisbak. Overrijpe bananen, zachte tomaatjes, de stam van een broccoli,…: er valt meestal nog iets lekkers voor te verzinnen!

What’s with the Dunglish?

Sommige posts op deze blog zijn in het Engels, andere zijn zelfs tweetalig. Die stammen nog uit de tijd dat m’n ambities verder reikten dan de beschikbare uren in een dag. Ik was bovendien altijd als de dood om in “steenkolen Engels” te vervallen. Dus concentreer ik me nu liever op een kwalitatieve Nederlandstalige blog dan op een halfslachtige Engelstalige blog.

Van wie zijn de foto’s op deze blog?

De foto’s op deze pagina zijn van Jochen Decostere (niet alleen freelance fotograaf, maar ook talentvol regisseur, cameraman en illustrator). De foto’s bij de gerechten zijn meestal van mijn hand, tenzij anders vermeld.

Social media

Omdat Picnic Pleasures anders eenzaam en alleen zou ronddobberen in deze grote virtuele zee, laat ik ook elders op het web graag kruimeltjes vallen. 

Op Facebook deel ik alle updates van deze blog en extra tips en recepten. Op de hoogte blijven kan ook via Bloglovin’, Twitter en Google+ .

En niet te vergeten Instagram uiteraard:

Meer weten?

Vragen, opmerkingen? Op zoek naar een Vlaamse inleesstem, copywriter, tv-producer of culinair redacteur? Meer info en contactgegevens vind je op www.isabelleuselli.be en op LindedIn. Of stuur meteen een mailtje: isabelle punt uselli @ gmail.com.