Koken & genieten

No bake yoghurttaartjes met een crunch

Deze no bake yoghurttaartjes zijn super gemakkelijk te maken. Je hebt er de oven niet voor nodig en je kan er een voorraadje van in je diepvriezer stoppen.

Het moeilijkste aan het recept? De naam:-) Ik zoek al lang naar een goede Nederlandse vertaling van ‘no bake’, maar ‘niet-gebakken’ bekt helaas minder lekker in een titel. Oorspronkelijk heette dit recept ‘eiwitrijke’ taartjes, maar een term als eiwitrijk zit je al snel in het hoekje van de sportvoeding. Dat is niet echt mijn bedoeling. Ja, de taartjes bevatten veel eiwitten, maar ze zijn ook gewoon heel erg lekker! Enter de naam: yoghurttaartjes met een crunch! Voor dat laatste zorgen fijne laagjes chocolade.

Variatiemogelijkheden

Laat je niet afschrikken door dit recept als je geen eiwitpoeder in huis hebt. Je kan het gewoon weglaten en wat meer kokos- of amandelmeel toevoegen. Eventueel gecombineerd met een eetlepel honing, ahornsiroop, suiker, stevia of dergelijke. De meeste eiwitpoeders zijn gezoet, ook het eiwitpoeder dat ik gebruik. Vandaar dat ik niet extra zoet.

Ik koop trouwens geen eiwitpoeder om er shakes van te maken. Dat heb ik genoeg gedaan in de tijd dat ik nog met een personal trainer werkte:-) De smaak van zo’n shake is meestal wel ok, maar ik struggle met de textuur. Ik heb gewoon liever een maaltijd waarin ik m’n tanden kan zetten:-) Eiwitpoeder vind ik wel handig als extra smaakmaker. Zoals ook in deze eiwitrijke pannenkoekjes.

Aangezien dit een no bake-recept is, kan je helaas geen gewone bloem gebruiken. Tenzij je deze op voorhand verhit (zie de tips). Persoonlijk vind ik dat wel wat gedoe. Dus kies ik liever voor kokos- of amandelmeel.

De pindakaas kan je vervangen door een andere notenpasta zoals amandel- of cashewpasta.

Eventueel kan je alle ingrediënten met de hand mengen, maar ik vind het toch handig om een keukenmachine te gebruiken.

No bake yoghurttaartjes met een crunch

Deze eiwitrijke mini-taartjes zijn perfect als je houdt van een makkelijke lekkernij. Je kan een voorraadje invriezen en ze ontdooien heel snel. De knapperige chocolade zorgt voor een verrassende, knapperige textuur tussen de bodem en de romige yoghurt.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Gang Tussendoortje
Porties 20

Materiaal

 • keukenmachine
 • silicone vorm

Ingrediënten
  

 • 150 g pindakaas
 • 1 tl vanille-extract
 • 50 g kokosmeel
 • 30 g proteïnepoeder oftewel 1 'scoop'
 • zout
 • 100 ml melk
 • 100 g pure chocolade
 • 1 el kokosolie
 • 200 g yoghurt naar keuze
 • 150 g blauwe bessen
 • 3 el kokosroom

Instructies
 

 • Vermeng de pindakaas, het kokosmeel, het eiwitpoeder, vanille-extract en het zout (een keukenmachine is hier handig voor).
 • Voeg de melk toe tot je een deegje krijgt dat je in de gewenste vorm kan kneden.
 • Draai balletjes en duw deze plat in een rond (muffin)vormpje.
 • Vries het deeg minstens een uur in.
 • Smelt de chocolade met de kokosolie.
 • Haal het deeg uit de diepvries en druppel over alle bodempjes een laagje chocolade.
 • Vries de taartjes terug in voor minstens 1 uur.
 • Leg op elk van de ingevroren taartjes 1 eetlepel yoghurt.
 • Versier met blauwe bessen.
 • Druppel straaltjes chocolade en kokosroom over de taartjes.
 • Plaats terug in de diepvriezer.
 • Eenmaal de taartjes diepgevroren zijn, kun je ze uit de vormpjes halen en bewaren in een luchtdichte doos of silicone zakje.
 • Laat de taartjes een 10-tal minuten ontdooien vooraleer je ze eet.

Notities

 • Het kokosmeel kun je ook vervangen door amandelmeel of amandelpoeder. 
 • Gewone bloem is niet bruikbaar in dit recept aangezien deze in rauwe toestand bacteriën kan bevatten. Daar kan je behoorlijk ziek van worden, vandaar dat de pot uitlikken als je koekjes bakt niet zo’n goed idee is. Wil je toch gewone bloem gebruiken voor dit no-bake recept? Dan is het best om deze eerst te verhitten in de oven. Daarvoor spreid je de bloem uit over een bakplaat en bakt deze 5 minuten op 180°C. 
 • Vind je deze taartjes nogal veel gedoe? Of wil je het deeg op verschillende manieren verwerken. Dan kan het ook heel simpel: draai balletjes van het deeg en wentel deze in gesmolten chocolade. Strooi er nog wat grof zeezout of gehakte pindanoten over en je hebt een soort marsepein-style pralines.
Trefwoord aardbeitaartjes, eiwitrijk, proteïne, zoete aardappel
Heb je dit recept geprobeerd of heb je een vraag?Laat gerust een reactie achter!

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

0 reacties op “No bake yoghurttaartjes met een crunch

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: