Genieten

Wellness@Home

Ik ben een echt badkamermeisje. Zo eentje dat houdt van veel te lange baden met een glaasje bubbels binnen handbereik, een laid back-muziekje op de achtergrond en kaarsjes op de rand van het bad. Mocht budget slechts een futiel detail zijn, dan zou ik ongetwijfeld geen badkamer hebben, maar een badhuis. Toen ik me onlangs beroepshalve mocht laten inwijden in de nieuwe trends op dat vlak, leverde dat weer een massa ideeën die me ongetwijfeld allang gedateerd zullen lijken op het moment dat ik ze kan betalen (voor zover dat ooit gebeurt natuurlijk). Maar goed: trends dus.

Op het Salone Internazionale del Bagno in Milaan sprong vooral wit in het oog. De wastafels en badkuipen zien er strak uit en hun design is (schijnbaar) eenvoudig. Voor een nog cleaner effect wordt het hele meubel in het wit uitgevoerd. Doet dit je eerder denken aan een laboratorium? Geen nood, alhoewel minder ostentatief in het trendbeeld, is kleur toch nog voldoende aanwezig in bepaalde collecties.

Terwijl de badkuipen vooral wit ogen, varieert het water erin van groen over roze tot blauw. Yep, kleurtherapie: De wellnesstrend is niet meer voorbehouden tot het kuurcentrum, maar dringt ook binnen in de privésfeer.

Philippe Starck, Patricia Urquiola & Antonio Citterio voor Axor. En opnieuw Philippe Starck voor Duravit…. Een klinkende naam is altijd goed voor je imago en dat hebben ze niet alleen in de meubelindustrie goed begrepen. Ook in de badkamerwereld huren ze tegenwoordig graag bekende designers in.

Bij al deze praatjes horen natuurlijk ook plaatjes. Hieronder een selectie van wat moois dat bij mij in het oog sprong. M’n favoriet? De laatste: Die minipool uit de Faraway-collectie van KOS. En die douche die Philippe Starck tekende voor Axor mag er ook wel zijn. Kwijl!

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

0 reacties op “Wellness@Home

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: