Koken & genieten

Sla wraps met oosterse dressing

Blikjes vis zijn altijd handig om op voorraad te hebben. Mijn recept voor tonijnsalade kun je hier al bekijken. Dit keer gaan we aan de slag met een vis die nog wat meer gezonde vetten bevat: makreel. Uiteraard is gerookte makreel van bij de vishandelaar ook een optie. En mocht dit je meug niet zijn, dan kan je ook voor een andere eiwitbron kiezen zoals reepjes biefstuk, kip of tofu.

Zoals je al aan de titel kan afleiden gebruik ik geen gewone wraps, maar nemen grote bladeren ijsbergsla die taak op zich. Lekker krokant en fris!

De dressing is op basis van Umami Yuzu, een vrij nieuw product van Lima. Mocht je dit niet hebben, dan lukt het ook met misopasta (ondertussen verkrijgbaar in de meeste supermarkten).

Umami Yuzu is net zoals miso een pasta die je kunt gebruiken ter verrijking van sauzen, dressings, soepen, enz… Er zit onder meer soyasaus in en Yuzu, een citrusvrucht uit het Verre Oosten. Dit zorgt voor de typische Umami. Deze zogenaamde vijfde smaak vult de andere klassiekers aan: zout, zoet, zuur en bitter.

Bonustip: Zowel Umami Yuzu als misopasta kan je ook toevoegen aan mayonaise (zelfgemaakt of uit een potje). Voeg er nog wat geraspte gember aan toe voor extra pit. De mayo past ook perfect bij deze makreelsalade.

Sla wraps met oosterse dressing

Ingrediënten (voor 1 persoon):

 • 120 gram makreel (natuur)
 • 100 gram (ongekookt gewogen) pasta
 • 1/2 rode of gele paprika
 • 2 augurken
 • 1/2 rode ui
 • Twee bladeren ijsbergsla
 • 1 theelepel sesamzaadjes
 • Dressing
  • 1 eetlepel Umami Yuzu of misopasta
  • Sap van een halve limoen
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels olie naar keuze

Bereiding:

 • Kook de pasta al dente
 • Snij de paprika in reepjes en de augurk in blokjes.
 • Snij de rode ui in fijne reepjes.
 • Begin de bereiding van de dressing door de misopasta of de Umami Yuzu eerst los te roeren met het limoensap en olie. Vooral misopasta kan vrij stug zijn van structuur. Voeg een beetje water toe indien nodig. Vervolgens meng je er de rest van de ingrediënten onder.
 • Maak voorzichtig twee bladeren van de ijsbergsla los en was ze.
 • Vul de bladeren met de pasta, paprika, augurk, extra ijsbergsla en makreel. Werk af met fijne reepjes rode ui en sesamzaadjes.

Zin in meer Picnic Pleasures? Je kan me ook volgen via Facebook en Instagram. En als je iets klaarmaakt, tag me gerust met #picnicpleasures!

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

0 reacties op “Sla wraps met oosterse dressing

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d