Koken & genieten

Tonijnsalade met edamameboontjes

Er zijn van die zaken die ik nooit kant-en-klaar koop. Tonijnsalade is er zeker één van. Ten eerste is het super gemakkelijk. Je kiest de ingrediënten ook naar jouw believen. Kant-en-klare tonijnsalade is vaak gemixt en ik heb liever wat textuur. Bovendien is zo’n salade de ideale restjesverwerker. Dit recept is een typisch voorbeeld van creatief zijn met restjes. Door de quarantaine heb ik mezelf een limiet van maximum 1 supermarktbezoek per week opgelegd. Deze salade bereidde ik enkele dagen geleden vlak voor m’n boodschappensessie. Ik moest het dus doen met wat ik wél in huis had en dat was weinig. Niks van verse groenten meer, wel edamameboontjes in de diepvries. De combinatie met tonijn zou ik zeker aanraden! Ik schrijf het recept uit zoals ik het klaargemaakt heb, maar zoals je zal merken heb je tal van variatiemogelijkheden.

Deze salade is uiteraard heerljk met brood of crackers. Maar je kunt de koolhydraten evengoed weglaten.

Tonijnsalade met edamameboontjes

Ingrediënten (portie voor 1 persoon)

 • Tonijn in blik op olijfolie (80 à 100 gram)
 • 1 augurk
 • 1/2 groene appel
 • 1/2 theelepel geraspte mierikswortel (verse mierikswortel is heel sterk van smaak, dus wees voorzichtig!). Je kan de geraspte mierikswortel ook vervangen door een theelepel mierikswortelpasta. Dit is minder scherp, maar wees er toch voorzichtig mee!
 • 1/2 kleine witte ui
 • 1 eetlepel roomkaas
 • Handvol edamameboontjes (voorgekookt, je vindt dit veelal in het vriesvak in de supermarkt)
 • Enkele takjes koriander (of peterselie als je dit niet lust)
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Tonijnsalade-4-rotated.jpg

Bereiding:

 • Laat de tonijn uitlekken. Ik schep de olie gedeeltelijk om de salade smeuïg te houden, maar toch niet te vettig.
 • Snij de augurk in blokjes en versnipper de witte ui.
 • De groene appel snij je in de gewenste textuur. Ik wissel graag af met blokjes, staafjes en schijfjes. Kwestie van de presentatie een beetje speels te houden.
 • Vermeng de tonijn met de augurk, witte ui en groene appel.
 • Vermeng dit alles naar smaak met de geraspte mierikswortel of mierikswortelpasta.
 • Versnipper de koriander over de salade en tot slot de edamemeboontjes.

Zin in meer Picnic Pleasures? Je kan me ook volgen via Facebook en Instagram. En als je iets klaarmaakt, tag me gerust met #picnicpleasures!

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

4 reacties op “Tonijnsalade met edamameboontjes

 1. Ziet er héél lekker uit. En eens wat anders dan anders. Ga ik zeker uitproberen!

  • isabelleuselli

   Thanks! Ik vond het ook wel leuk om tonijnsalade eens op een andere manier te bereiden.

 2. Ik hou ontzettend van alles met tonijn, maar tonijnsalade is ook iets dat ik nooit koop. Dit receptje ga ik zeker eens proberen want het ziet er erg lekker uit!

  • isabelleuselli

   Dankjewel! En ook heel snel klaar, ideaal als je eens geen zin hebt om lang te koken:-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: