Koken & genieten

Pantry Challenge: Soep uit een pakje

Onlangs lanceerde ik hier de “pantry challenge“: Een kleine uitdaging voor mezelf waarbij ik wat plaats probeer te ruimen in m’n te grote voedselvoorraad. Na de zwarte rijst van de eerste sessie, kwam er dit keer een brik kreeftensoep uit de kelder. Begin dit jaar plukte ik het pak net na nieuwjaar uit de kar met afslagartikelen. Vervaldatum was begin 2018, dus raakte de soep nog op de valreep opgebruikt.

Kreeftensoep 2

Trouwens, een budgettip: koop voedingsproducten buiten het seizoen. Geen fruit en groenten natuurlijk, maar lang houdbare producten die verbonden zijn aan bepaalde festiviteiten. Na Valentijn, Sinterklaas en zeker na nieuwjaar willen supermarkten snel af van die seizoensartikelen. En soms resulteert dat in interessante kortingen op duurdere chocolade, speciale aperitiefkoekjes, e.d…. En dus ook soep. Eigenlijk eet ik zelden soep uit een pakje, tenzij het een soort soepen zijn die ik zelf niet zou klaarmaken. Zoals een recept waarbij je een levende kreeft in een pot moet gooien. Niets voor mij!

De bereiding dan: Ik  verwarm de soep en proef ze eerst zonder opsmuk. Niet slecht, maar ook wel flets. Gelukkig moet ik niet lang zoeken naar pimpmateriaal. In m’n diepvries zit nog een stukje kabeljauw. Dubbele score voor m’n pantry challenge! De vis mag mee pruttelen in de soep (een tiental minuten) tot ie net gaar is. Nog een sierlijke zwaai met een flesje room, een blaadje basilicum en enkele gemarineerde kerstomaatjes: en kijk het ziet er best nog feestelijk uit!

Kreeftensoep

Het moet niet altijd gepaard gaan met urenlang pruttelende potten en bergen afwas, niet:-)

Al komt er aan de volgende pantry challenge iets meer kookwerk te pas: dan ga ik aan de slag met droge linzen!

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

2 reacties op “Pantry Challenge: Soep uit een pakje

  1. Marleen Caenepeel

    👍👍👍

  2. Kreeftensoep koop ik gewoonlijk ook ipv ze zelf te maken. Andere soepen maak ik doorgaans wel zelf, wat sowieso niet veel werk is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: