Persoonlijk

Voor het eerst… #tag

Voor oudejaarsavond en nieuwjaar kom ik op culinair vlak niet indrukwekkend uit de hoek, dus ook geen feestmenu’s meer op deze blog. Wel een stukje leesvoer in de vorm van een vragenlijstje. Wat we in blogjargon een “tag” noemen. Ik vind ze altijd leuk om elders te lezen. Toen ik deze “eerste keer”-tag onlangs ontdekte bij Samaja had ik meteen zin om ‘m zelf ook in te vullen. Samaja vond de tag bij Tiny en oorspronkelijk komt ie van Koen. Het is een afwisseling van speelse en serieuze vragen. 

Wanneer heb je voor het eerst gevlogen?

Als baby al. Mijn vader is van Sardinië en de kleine spruit moest uiteraard eens geshowd worden aan de Italiaanse familie. Ik vind vliegen nog altijd iets magisch hebben. Vooral het vliegtuigeten vind ik uitermate fascinerend. Jammer dat dat grotendeels verdwenen is, tenzij op de lange en/of dure vluchten. M’n droom is om ooit eens heel chique te eten in business class. Of nog beter: tester te worden van vliegtuigeten:-)

Waar ging je voor het eerst naar school?

Vanaf m’n allereerste schooldag tot m’n vijftiende was dat dezelfde school: Sint-Lutgardis in Meulebeke.

Kleuterschool Sint-Lutgardisinstituut

Waar (en wanneer) ging je voor het eerst zonder ouders op vakantie?

Met de CM was ik als 11-jarige al naar de Ardennen geweest. De eerste zelfstandige reis was met bestemming Ibiza. Samen met drie blonde vriendinnen. Dat detail is belangrijk omdat ze alle drie de hele week alle Italianen achter zich aan kregen:-) De Italo boys deden hun player-imago alle eer aan! Aandacht die me als brunette niet te beurt viel. Geen erg, want ik had toen een vriendje.

Ibiza

Wat weet je nog van de allereerste keer dat je alcohol dronk / proefde?

elixir d'anvers

Als prille puber heb ik ooit eens Elixer D’Anvers gedronken. Dat ging zo: mijn oma haalde haar stoffen altijd in een plaatselijke, druk beklante winkel. Die werd gerund door een reeks zussen (ik ben vergeten hoeveel) en 1 broer. Allemaal op leeftijd en stuk voor stuk vrijgezel gebleven. Omdat m’n oma zo’n goede klant was, mochten we eens mee “naar achter”, in de keuken dus, voor een aperootje. Die mensen vonden me blijkbaar al groot genoeg om een elixertje voor te schotelen. Ik herinner me niet meer hoe oud ik precies was. Wel weet ik nog dat het spul verschrikkelijk gloeide in m’n keel en slokdarm. Gelukkig stonden er ook chipito’s op tafel; van die chips met kaassmaak. In ieder geval had ik de elixer-smaak niet te pakken!

Wat is de eerste single / lp / cassettebandje / cd die je zelf kocht (of kreeg)?

Dat was het allereerste album van Madonna. Op plaat. Ik heb ‘m nog, maar sinds de verbouwingen is ie zoek.

Madonna the first album

Wie was de eerste overleden mens die je zag?

Dat was mijn beste vriendin, die samen met haar vriend overleden is in een auto-ongeval. We waren toen 20… Een heel confronterende gebeurtenis en tegelijkertijd onwerkelijk. Er waren geen verwondingen te zien, met uitzondering van kleine schrammetjes op haar handen. En haar franje was opzij gekamd, wat ze zelf nooit deed. Ik denk er nog vaak aan terug. Ook omdat ik nu in de gemeente woon waar zij van afkomstig was en nog regelmatig langs de begrafenisondernemer passeer. Een eerste, harde ervaring met de eindigheid van het leven…

Weet je nog iets van de eerste keer dat je de zee zag?

Niet concreet. Herinneringen aan de Belgische kust en de kust van Sardinië lopen door elkaar.

Waar stond het bed waarin je voor het eerst sliep nadat je je ouderlijk huis hebt verlaten?

Het kotbed niet meegerekend, was dat in het huis dat m’n toenmalige echtgenoot en ik huurden.

Wie was de eerste niet-Nederlander / niet-Vlaming – iemand met een andere culturele achtergrond – waar je mee hebt gepraat?

Dat zal wellicht één van de Turkse meisjes geweest zijn die naar de dezelfde school gingen.

Wat was de eerste plek die je bezocht buiten Europa?

De eerste en voorlopig enige plek buiten Europa was Dubai. In 1987 heeft m’n vader er een heel jaar gewerkt. M’n moeder en ik mochten ‘m twee keer achterna reizen. Toen was het ook al een rijk emiraat, maar veel minder exuberant dan nu.

Wat weet je nog van de eerste keer dat je je (huidige) partner voor het eerst helemaal bloot zag?

M’n single status laat me toe om deze vraag elegant aan me voorbij te laten gaan!:-)

 

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

4 reacties op “Voor het eerst… #tag

  1. Dat ongeluk is inderdaad heel akelig. Dan prijs ik me gelukkig dat ik zoiets nog niet heb meegemaakt.

  2. Marleen Caenepeel

    👍👍👍

  3. Wat een leuke tag, en wat een leuke antwoorden ook ! Grappig om je zo een beetje beter te leren kennen. Vreselijk zeg, van je beste vriendin.

  4. Deze zag ik inderdaad al op verschillende andere blogs voorbij gaan. Wel eens leuk om op deze manier iemand weer een beetje beter te leren kennen. Op de laatste vraag zou ik het antwoord ook schuldig blijven.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: