Koken & genieten Uncategorized

Fijnproeven in het Stripmuseum

Herinner je je donderdag 7 december nog? Het regent pijpenstelen. Het verkeer verslikt zich. Brussel wordt overrompeld door duizenden Catalanen. Net die avond word ik in het centrum van de hoofdstad verwacht. De lange rit door een hels weer en verkeer is geen pretje, maar een goed audioverhaal brengt soelaas. In Brussel stap ik bij het buitenkomen uit de parking knal de verkeerde richting uit. Typisch…

Ook typisch: ik ben m’n paraplu vergeten in de auto. M’n ‘wet look next level’ zal geen nieuwe modetrend zetten vrees ik:-)

© Leyla Hesna
© Leyla Hesna

Gelukkig wacht er een leuke en bovendien lekkere activiteit. Carrefour organiseert een etentje voor foodbloggers als afsluiter van het jaar. Met het Stripmuseum kozen ze voor een onverwachte, maar fantastische locatie.

Het museum is ondergebracht in een art nouveau-ontwerp van Victor Horta. Alleen al voor de locatie een aanrader om eens te bezoeken! Het museum heeft een eigen brasserie, maar het event vond plaats in een aparte zaal.

© Leyla Hesna

Foto: Leyla Hesna

Carrefour huurde voor een avondje Sam d’Huyvetter in, de chef van Blvd Boutique in Sint-Martens-Latem.

Sam D'Huyvetter

De opdracht van Sam: koken met producten van de Kwaliteitsketen van Carrefour (KKC). Producten met dit label zijn zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit, afkomst en duurzaamheid.

Wat denk je trouwens van het menu? Twaalf gerechten… En het zijn niet bepaald kleine porties!

© Leyla Hesna

Foto: Leyla Hesna

Alle gerechten worden in sharing-stijl geserveerd in grote schalen. Stuk voor stuk verrassende bereidingen en combinaties. En verrassende producten ook. Zo hoorde ik voor het eerst van grotchampignons, een streekspecialiteit uit Limburg. De meeste champignonkwekerijen in ons land maken gebruik van klimaatgestuurde kweekcellen. Een beperkt aantal kwekers doet het nog op de traditionele wijze: ondergronds in groeven. Dankzij de stabiele temperatuur is extra klimaatregeling niet nodig. Goed voor het milieu dus! De methode is arbeidsintensief en traag, maar levert wel paddenstoelen op met een steviger structuur en een intensere smaak. Zeker iets om in de toekomst nog klaar te maken!

© Leyla Hesna

Foto: Leyla Hesna

Dit was een echte eyecatcher: gepofte knolselder met ragout van beenham. Die knolselder als terrine zag er geweldig uit, niet!

Knolselder gepoft

Knolselder terrine

Chicken nuggets ken je wellicht, maar dit zijn broodnuggets met kaascrème. Echt een guilty pleasure hapje dat het goed doet bij de borrel.

Broodnuggets

Gelukkig schuw ik geen koolhydraten, want er komen nog meer carbs. Zoals deze gekonfijnte aardappeltjes.

Bloggerdinner Carrefour 3IMG_2650

© Leyla Hesna

Foto: Leyla Hesna

Verder passeert er onder meer nog zalm, gelakte ham en tal van bereidingen met groenten.

© Leyla Hesna

Foto: Leyla Hesna

© Leyla Hesna

Foto: Leyla Hesna

De honger is stilaan gestild, maar ik ben nog nieuwsgierig naar het gerecht met rosbief. De kruiding met ras el hanout en gebrande komijn spreekt tot m’n verbeelding en stelt niet teleur.

Carrefour bloggerdinner

Aan het andere eind van de tafel circuleert nog een tomatentaart, maar die laat ik aan me voorbij gaan. Het is mooi geweest, maar vooral lekker!

Ik heb net de receptjes ontvangen van Sam en zal er sowieso nog enkele delen. Wil je alvast meer weten over het aanbod uit de Kwaliteitsketen van Carrefour? Hier vind je alle info!

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

4 reacties op “Fijnproeven in het Stripmuseum

  1. Wowie! Is me dat een verwenpartijtje :)! Daarmee is dat drukke regendagje direct vergeten, denk ik. Leuk om lezen!

  2. Marleen Caenepeel

    Njam njam njam

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: