Koken & genieten

The Grand Blogger dinner

De glitterjurk hing al sinds begin maart in de kast. In een opwelling gekocht toen het merk een niet te missen korting gaf. ‘Alvast voor mijn verjaardag’, dacht ik nog. Ik verjaar op 17 juni, maar eerder valt deze uitnodiging voor 8 juni in de virtuele bus: “Beste Isabelle, Het is mij een groot genoegen jou te mogen uitnodigen voor de 4e Belgische editie van ons culinaire persevenement The Grand Blogger Dinner.” De locatie is restaurant WILDn, in het Antwerpse Sapphire House-hotel. De volledig plantaardige keuken wordt er geleid door de bekroonde chef Bart De Pooter.

Sapphire House-hotel is gevestigd in een neogotisch gebouw dat ook in de 16de eeuw al gasten ontving. Toen heette het hotel nog ‘Den Grooten Robijn’, een naam die verwijst naar de rijke geschiedenis van de diamanthandel in Antwerpen. Die grandeur zie je ook nu nog terug in het interieur: veel fluweel, weelderig gedecoreerde wanden en plafonds,… Tot zelfs in de toiletten waar je je handen kunt wassen met luxemerk Diptyque.

The Grand Blogger Dinner doet vaag een belletje rinkelen. Een kleine Google-ronde later blijkt het een vermaarde reputatie te hebben onder bloggers, zoals Myriam van Hap en Tap. Ik ben best vereerd door de uitnodiging, maar de agenda blijkt niet zo gewillig. Na wat schuiven lukt het me toch om tijdig in Antwerpen te geraken. Om zorgeloos te kunnen genieten, boek ik meteen ook een hotelkamer. Nee, niet in het Sapphire House dat trekt mijn portemonnee ‘net’ niet:-) Maar even verderop in het Riga hotel.

Donderdag in de late namiddag arriveer ik in het centraal station met mijn rolkoffertje en laptoptas (donderdag is nog altijd weekdag, zeker in één van de druktste periodes van het jaar). De wandeling van een dik kwartier minuten besluit ik te voet te doen. Enigzins buiten adem arriveer ik in het hotel. Gelukkig is er nog tijd genoeg voor een douche en om me volgens de dresscode aan te kleden. Zomerse (cocktail)outfit is het motto. Zeg nu zelf, het is moeilijk om naast mij te kijken hé:-) Excuus voor de wazige foto, het moest een beetje snel gaan.

Ik voel me eerlijk gezegd ook een beetje ongemakkelijk in m’n fonkelende outfit tijdens het vijf minuten durende wandeltochtje naar de locatie. Maar ik troost me met de gedachte dat ze in Antwerpen wel wat gewoon zijn.

The Grand Blogger Dinners zijn een idee van Mr Goodiebag, een Nederlands bedrijf dat deze events in diverse Europese steden organiseert. Telkens in samenwerking met het team van een hoogstaand restaurant en diverse merkenpartners. Bij aankomst herken ik op de terrastafels al meteen een West-Vlaamse noot. Letterlijk, want de nootjes zijn van The Nutty Farmer. Dit jonge bedrijf uit West-Vlaanderen brengt krokante geroosterde cashewnoten met verrassende smaken op de markt. Ik vergeet een foto te nemen van de aperotafel. Tegen de tijd dat ik even bijgepraat heb met enkele medebloggers start de verwelkoming en worden we naar het restaurant geleid. Gelukkig keren de nootjes ook nog eens terug in het dessert.

Op de prachtig gedekte tafels lonkt er een opvallende attribuut: een pan van Greenpan, het Belgische merk dat sinds 2007 wereldwijd keukens verovert met pannen met een PFAS-vrij keramische antiaanbaklaag.

Alvast een leuk welkomstgeschenk! Eten op een pan zou wat onhandig zijn, dus neemt het personeel de pan mee om in de goodiebags te stoppen. Vervolgens start het menu dat aan een vlot tempo geserveerd wordt, met telkens een woordje uitleg van de partners ertussen.

Aangezien WILDn uitsluitend plantaardige gerechten serveert, is ook het volledige menu vegan. Ik ben er zeker van dat ook de meest fervente vleeseter onder de indruk zou zijn van de gerechten die we op ons bord krijgen. Voor elk gerecht gaat het keukenteam aan de slag met de ingrediënten van de partners. De tweede gang is helemaal volgens hun eigen signatuur. Er komt ook telkens een bijpassend drankje bij.

Gang 1 : een assortiment van amuses

  • Barbecu wortel, gingermayo, baharat poeder
  • Cracker met kool, tahini, kimchimayo, nori
  • Aardappelrösti, mosterd, rozemarijn
  • Wijn: Chateau La Coste – Rosé 2021

Brood met sesamzaadjes, za’atar, granaatappelmelasse geserveer met extra virgin olijfolie van Filippo Berio.

Gang 2:

Witte asperge, dragon, mierikswortel: een gerecht helemaal volgens de signatuur van WILDn.

Wijn: Chateau La Coste – Le Blanc 2021

Gang 3

Bloemkool, kikkererwten, ras el hanout-olie. De ras el hanout is van Souq opgericht in Nederland door vriendinnen Nadia en Merijn. De productlijn bestaat uit Mediterraan Arabische ingrediënten.

Wijn: Chateau La Coste – Le Blanc 2021

Gang 4

Henneppasta, vegan gyros van Vivera (specialist op het vlak van vleesvervangers en andere plantaardige producten), lente-ui, wilde look.

Wijn: Chateau La Coste – Le Rouge 2019

Gang 5

Erwtjes, boontjes, gerookte aardappel met plantaardige kaas van het Belgische merk Chizou dat bloemkool als basis gebruikt.

Wijn: Chateau La Coste – Le Rouge 2019

Gang 6

Aardbei, chocolade, laurier, cashewnoten van Nutty Farmer

Bubbels: Nicolas Feuillatte – Grande Reserve Rosé

Het dessert bestaat uit 2 delen. Er volgt ook nog een bord met kleine, pareltjes:

Rabarber, rozenwater, yoghurt, tijm

Chcooladetruffel, kalamansi (kleine, citroengele citrusvrucht)

Pomme d’amour, groene appel, basilicum

Ananas, rum

Nadien rol ik nog net niet van tafel, maar wat een genot was me dat! Een heerlijke ontdekkingsreis vol smaakexplosies. De gerechten namaken zou ik natuurlijk niet kunnen, maar deze avond is toch een inspirerende totaalervaring! PS: Op de website van Mr. Goodiebag vind je nog meer foto’s van de avond.

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

0 reacties op “The Grand Blogger dinner

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Picnic Pleasures

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder