Koken & genieten Wanderlust

Mini-roadtrip door Nederland: Zeeland

Half oktober was ik in Nederland voor een mini-roadtrip doorheen een stukje van het westen van het land. Op het menu: heel veel lekker eten, shoppen en een beetje culturele geschiedenis. Ontdek hier in vogelvlucht mijn tips!

Om te vermijden dat deze post te lang zou worden, krijg je het verslag in drie delen. We beginnen net over de grens, aan zee. Alles zelf betaald trouwens, deze trip was dus op geen enkele manier gesponsord:-)

Gekke spulletjes en lunchen bij De Juf

We rijden Nederland binnen via Zeeland. Eerste stop: Middelburg, een stad met een goeie 40.000 inwoners. We verblijven er maar een 2-tal uur en gebruiken die tijd om het pittoreske centrum te verkennen.

In het centrum vind je zowel stijlvolle interieurzaken, kleine cadeauwinkeltjes als grote ketens.

Wat de ketens betreft is de non-fooddiscounter ‘Sow Low’ wel een aparte ervaring. Een soort extra large-versie van de Action met de meest uiteenlopende artikelen: Van handigheidjes voor in de keuken of badkamer, tot benodigdheden voor je huisdier tot knutselspulletjes en echt waar de gekste feestartikelen. Ook als je er niets koopt, is het wel leuk om er eens door te lopen. Er zijn zo’n 40 filialen van de keten in Nederland en Google leert me dat ze sinds dit jaar ook begonnen zijn met de verovering van België (met vestigingen in Leuven en Brugge).

Vervolgens gaan we laat lunchen bij De Juf. De naam is een verwijzing naar de opleiding van de zaakvoerster en dat merk je ook aan de inrichting.

Je kan hier ontbijten, lunchen en een taartje eten (of kopen voor thuis) of genieten van een high tea. Wij gaan dus voor het tweede.

Pompoenquiche met rode ui, za’atar, smumak, peterselie en feta

Oesters en sojasaus

Vervolgens leidt de rit naar Yerseke. We maken er een kleine wandeling en ik neem er 1 van de 2 selfies die ik tijdens deze trip zal nemen. We springen ook binnen in De Oesterij. Een leuk weerzien, want ik ben hier eerder dit jaar al geweest, naar aanleiding van de voorstelling van het boek van Blendbrothers.

Het is ondertussen 16 uur. Misschien een gek tijdstip voor oesters, maar dat laat ons niet tegenhouden! Sidenote: Oesters eet ik gemiddeld 1 à 2 keer per jaar en dan uitsluitend als iemand ze met kennis van zaken geopend heeft. Dat betekent: niet ikzelf:-)

In de shop koop ik Tomasu, sojasaus die in Nederland gebrouwen wordt. Niet goedkoop, maar wel heerlijk.

Overnachten in Tholen

Tijd voor de eindlocatie: Oesterdam in Tholen, een vakantieresort bij het water. In de zomer is er wellicht veel meer animo, er worden ook heel veel activiteiten georganiseerd. Maar nu (halfweg oktober) genieten we vooral van de rust. Qua overnachting heb je de keuze uit een villa of hotelkamer. Wij kiezen voor het laatste en de kamer is ruim en prachtig (zowel qua interieur als uitzicht).

De badkamer heeft zowel een douche als een bad, maar wij zetten meteen koers naar de wellnessruimte. Ik heb er geen foto’s van, want je mag er, uiteraard, je gsm niet mee meenemen. Vandaar een plaatje van hun Instagram. Ik vond die groene schijn op het water eerst een beetje vreemd, maar daar kon ik me al snel overheen zetten:-)

’s Avonds schuiven we in het restaurant aan voor een gigantische zeevruchtenschotel. Vooraf kwam er nog charcuterieplank als aperohapje. De combinatie van de twee was een beetje veel van het goede, maar deze weelde was wel genieten!

Om te eindigen nog een plaatje van het algemene toilet. Om de één of andere reden heb ik de neiging om mooie wastafels in horecazaken te fotograferen.

En daarmee zit het korte verblijf in Zeeland er op, tijd om naar Den Haag te vertrekken. Dat is voor een volgende blogpost. Maak je klaar voor heel wat foodspam!

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

4 reacties op “Mini-roadtrip door Nederland: Zeeland

  1. Zeeland werkt als een magneet op mij 😊. Afgelopen zomer ging ik er voor het eerst op soloreis. Weliswaar niet dit stukje in Zeeland maar Middelburg en Co ken ik wel. Ik ben dit graag komen lezen, Isabelle en onthoud heel graag jouw nuttige tips waarvoor dank.

    • isabelleuselli

      Ja hé, het was voor mij ook een ware ontdekking! Ik was al eens in Groede geweest en Sluis. De meest recente trip naar Middelburg, Yerseke en Tholen deed me vooral beseffen dat ik nog maar een fractie gezien heb. Redenen te over om nog eens terug te gaan!

  2. Pingback: Mini-roadtrip door Nederland: Den Haag - Picnic Pleasures

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: