Koken & genieten

Croque monsieur met worcestersaus

Comfortfood: het is zo’n term die heel vaak gebruikt wordt, maar hoe interpreteer je het? Aan wat moet comfortfood voldoen voor jou? Je kan er uiteenlopende invullingen aan geven, maar om de één of andere reden lijkt comfortfood meestal gesmolten kaas te impliceren. En zo komen we vrij naadloos bij de croque monsieur (of een tosti zoals de noorderburen het noemen). Onlangs was ik op zoek naar originele combinaties en toen bedacht ik me dat comfortfood vooral niet te moeilijk moet zijn en een manier om restjes op te gebruiken. In het onderstaande recept gebruik ik onder andere worcestersaus. Het is typisch zo’n ingrediënt dat misschien nog ergens achteraan in je voorraadkast staat. Ooit eens gekocht voor 1 recept, maar wat kun je er verder nog mee doen? Wel, een extra smaakboost geven aan je croque monsieur bijvoorbeeld! Ik gebruik de worcestersaus in een mengeling met boter, mosterd en bruine suiker. Hiermee wrijf je de buitenkant van de boterhammen in, zodat je een extra smaakvol korstje krijgt.

Voor de rest van de ingrediënten ga ik de Italiaanse toer op. En dan is er uiteraard nog het onmisbare onderdeel: de kaas! Ik ontving van Maredsous hun “Speciaal croque”-variant. Deze romige kaas smelt heel gemakkelijk en is dus perfect om in croques te gebruiken.

Ik had geen ham op voorraad, maar uiteraard kun je die desgewenst nog toevoegen. Zowel gekookte als rauwe ham passen perfect.

Croque monsieur met worcestersaus

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 1

Materiaal

 • Grillpan

Ingrediënten
  

 • 2 boterhammen
 • 1 el boter
 • 1/2 el mosterd
 • 1 el bruine suiker
 • 1 el worcestersaus
 • 2 el pesto groen of rood
 • 2 plakjes Maredsous speciaal croque
 • 2 el zongedroogde tomaatjes (in stukjes)
 • 20 gr rucola

Instructies
 

 • Smelt de boter tot deze vloeibaar is (in de microgolfoven of in een pannetje).
 • Vermeng de boter met de worcestersaus, mosterd en bruine suiker.
 • Wrijf de boterhammen langs 1 kant in met dit mengsel.
 • Wrijf de andere kanten van de boterhammen in met een laagje pesto.
 • Leg op 1 boterham de plakjes kaas, de rucola en de zongedroogde tomaatjes. Leg de tweede boterham hier bovenop.
 • Grill enkele minuten aan beide kanten tot de kaas begint te smelten en het brood goudbruin gekleurd is. Enjoy!
Trefwoord croque monsieur, Maredsous
Heb je dit recept geprobeerd of heb je een vraag?Laat gerust een reactie achter!

Deze post bevat een gekregen product.

Zin in meer Picnic Pleasures? Je kan me ook volgen via Facebook en Instagram. En als je iets klaarmaakt, tag me gerust met #picnicpleasures!

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

0 reacties op “Croque monsieur met worcestersaus

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: