Koken & genieten Lunchboxen en mealprep

Bonbons van gepofte quinoa

Deze bonbons van gepofte quinoa zijn echte krachtpatsertjes: ideaal om de plotse trek te stillen als je een dipje hebt ’s namiddags rond een uur of 4.. Je hebt er ook niet veel ingrediënten voor nodig: met 3 à 4 ingrediënten draai je heerlijke snackballetjes. Dit is een “no-bake”-recept zoals ze in het Engels zeggen. Een oven hoeft dus ook al niet! Eén van de hoofdingrediënten is gepofte quinoa. Vroeger moest je die gepofte granen (zoals ook rijst en tarwe) nog zoeken in de biowinkels, maar tegenwoordig vind je ze vrij vlotjes in de gewone supermarkt. Ook amandelpasta is couranter verkrijgbaar. Mocht je het niet vinden dan kan je ook pindakaas gebruiken.

Ingrediënten (voor zo’n 15 balletjes):

 • 50 gram amandelpasta (of pindakaas)
 • 50 gram gepofte quinoa (of gepofte rijst als je meer crunch wilt)
 • 1 eetlepel (rauw) cacaopoeder
 • 1/2 à 1 el honing of esdoornsiroop
 • Facultatief: 1 theelepel vanille-extract

Bereiding:

 • Vermeng de ingrediënten.
 • Zet het mengsel een half uur in de koelkast zodat je er straks makkelijker mee kunt werken.
 • Draai balletjes van de mix (een meloenlepeltje is daar handig voor). Of gebruik een chocolade- of ijsblokjesvorm in silicone.
 • Als je balletjes draait, leg ze je op een met bakpapier beklede schaal.
 • Laat nog even opstijven.
 • Bewaar in de koelkast.

Zin in meer Picnic Pleasures? Je kan me ook volgen via Facebook en Instagram. En als je iets klaarmaakt, tag me gerust met #picnicpleasures!

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

0 reacties op “Bonbons van gepofte quinoa

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d