Koken & genieten

Rijkelijk belegde boterhammen on the go

Ik eet niet zo heel vaak boterhammen, maar als ik ze dan toch eet dan heb ik ze liefst rijkelijk belegd: Met een combinatie van diverse smaken, texturen en voedingsstoffen. Voor onderweg moeten ze ook handig op te eten zijn. Zo’n dik belegde boterham die je op een lunchadresje eet is leuk op een bord geserveerd, maar niet handig als je ‘on the go’ geen mes en vork bij de hand hebt. In deze post deel ik twee van mijn favoriete belegde boterham-bereidingen. Speciaal ontwikkeld om mee te nemen. Dit keer niet in een lunchbox, maar in de Broodwrap. Mocht je dit Belgische initiatief nog niet kennen: het is een leuk alternatief voor een lunchbox. Hier gebruik ik de Broodwrap voor typisch Sardijnse koekjes (Papassini) die mijn vader van een familielid opgestuurd kreeg.

Maar je kan er natuurlijk ook je boterhammen of een stuk fruit in verpakken. Het zakje is in diverse kleurrijke uitvoeringen verkrijgbaar. Sluiten gaat heel gemakkelijk met de klittenband. De Broodwrap doet ook dienst als onderlegger.

Eens je lunch of tussendoortje opgepeuzeld is, neemt dit boterhamzakje nauwelijks nog plaats in. Schoonmaken kan met een vochtige doek of wel was je de Broodwrap op 30°C in de wasmachine. Ik leg er trouwens altijd een servetje onder. Handig om dit bij te hand te hebben tijdens het eten en zo wordt de stof niet direct vuil.

Nu de zomermodus op zijn einde loopt, kan je misschien wat nieuwe inspiratie gebruiken voor je (meeneem)lunchlunch? Dit zjin twee van mijn favoriete manieren om boterhammen te beleggen: eentje veggie en eentje met vlees. Beide zijn trouwens picnick-proof. Kwestie van nog volop te genieten van de mooie nazomerdagen!

Boterham met smeerkaas en geroosterde paprika

Ingrediënten:

 • Smeerkaas (ik gebruik Maredsous dubbelroom)
 • Romeinse sla of een andere krokante slasoort
 • Geroosterde paprika: kan je zelf roosteren, maar ik kocht gewoon een potje:-)
 • Gemarineerde tomaatjes
 • Basilicum
 • 2 dikke sneden brood (rogge, of brood met pitten en zaden)

Bereiding:

 • Begin met een laag smeerkaas op 1 van de snedes
 • Leg er vervolgens een blad Romeinse sla bovenop.
 • Werk verder af met geroosterde paprika, gemarineerde tomaat en basilicum.
 • Leg de andere snede er bovenop.
 • Om alles op z’n plaats te houden tijdens transport gebruik ik cocktailparasolletjes. Minder scherp dan een gewone prikker en alle ingrediënten blijven netjes waar ze moeten zijn!

Boterham met pancetta en boontjes

Ingrediënten:

 • Twee plakjes pancetta
 • Gekookte boontjes (6-tal per boterham)
 • Mosterddressing (1tl graantjesmosterd, 1el roomkaas of yoghurt, 2el olijfolie, 1el citroen- of limoensap)
 • Enkele fijne ringetjes rode ui
 • Platte peterselie
 • 2 sneden volkorenbrood

Bereiding:

 • Beleg 1 snede brood met achtereenvolgens pancetta, gekookte boontjes, rode ui en de peterselie.
 • Smeer een laagje mosterdressing over de andere snede.
 • Leg beide sneetjes op elkaar

Dankjewel Broodwrap voor het bezorgen van jullie fijne product!

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

0 reacties op “Rijkelijk belegde boterhammen on the go

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: