Lunchboxen en mealprep

Vijf op vrijdag: Mealprep voor de lunchbox en ontbijt

De voorbije weken waren vrij druk, waardoor de lunchboxen er regelmatig bij inschoten. Dan bleef het bij een cracker met tapenade, een soep uit de diepvries (die ik al een eeuwigheid wil ontdooien) of een slaatje uit de supermarkt. Deze week slaagde ik er toch in om de mealprep weer op een degelijk niveau te krijgen. Ideaal om de gerechten samen te vatten in deze ‘Vijf op Vrijdag’, een rubriek die ik ten tijde van 40 dagen bloggen in het leven riep. Hoog tijd om ‘m nog eens van onder het stof te halen!

Salade met mozzarella en paprika

De Prepd Lunchbox werd hier gevuld met kikkererwten, mozzarella, oranje paprika, verse munt en peterselie. Het bijgerechtje is mango, chili peper, munt, olijfolie en een snuifje zout. Ik ben niet echt van het fruit in hartige gerechten, maar mango en ananas is dé uitzondering op die regel.

Mealprep: Bananenpannenkoekjes uit de oven⠀⠀⠀⠀

 

Bananenpannenkoekjes zijn gezond als ontbijt en makkelijk te maken. Maar ik ben meestal het type dat ’s ochtends tijd noch (vooral) goesting heeft om de kookplaat aan te leggen en pannenkoekjes te staan flippen. Gelukkig is er een eenvoudiger manier: in de oven bakken!

  • Het beslag is heel eenvoudig, voor 1 portie heb je nodig: 1 banaan, 1 ei en 2 eetlepels havermout.
  • Pannenkoekbeslag in met kokosolie ingevette cupcakevormpjes gieten en 15 minuten laten bakken in een voorverwarmde oven van 180°C.
  • Afwerken doe je naar keuze met vers fruit, honing of zoals hier maple syrup.

Met drie overrijpe bananen en een avondlijke mealprep was ik zo drie dagen verzekerd van ontbijt of tussendoortje!

Gerookte zalm met gemarineerde paprika

Het gele honing-dillesausje zat kant-en-klaar bij de gerookte zalm. Rode paprika en selder zijn altijd wel te vinden in mijn koelkast, dus die konden er ook nog wel bij. Sinds kort heb ik heel veel tuinkruiden in eigen tuin en wat een weelde is me dat! De munt en citroenmelisse zijn niet echt eigen kweek (ik kocht de plantjes), maar wel eigenhandig in leven weten te houden. En dat is is mijn geval ook al een mooie prestatie:-)

Wie van jullie gebruikt ook wel eens gomasio, een mengeling van geroosterde sesamzaadjes en zout? Een lekkere smaakmaker waarmee je bijvoorbeeld slaatjes en risotto naar een hoger smaakniveau tilt. Je vindt gomasio ondertussen al in heel wat supermarkten, maar het is ook makkelijk zelf te maken.

Gepofte quinoa bars

Het recept voor deze ‘no bake’-koekjes komt van Nikki van Beyourlovelyself. Ze zijn ideaal als mealprep, aangezien je ze twee weken in de koelkast en een maand in de diepvries kan bewaren. Ga zeker eens bij Nikki kijken voor het recept!  … En een mooiere foto met eleganter gesneden bars:-)

Noedels met groenten en groene curry

Ook geen laureaat voor de verkiezing beste culinaire foto van het jaar, maar dit meeneemgerecht moest snel gaan. En wat een smaaksensatie! Ik kruidde de groenten met groene currypasta. Het was voor het eerst dat ik daarmee kookte, maar er komen zeker nog volgende keren. De grappig gekrulde noedels stonden al een tijdje in mijn kast. Mijn vader bracht ze mee van een reis naar Sri Lanka, maar ze zijn hier ook vlot verkrijgbaar.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

1 reactie op “Vijf op vrijdag: Mealprep voor de lunchbox en ontbijt

  1. Die quinoa bars en pannenkoekjes spreken me zeker aan. Ik maakte al eens banana pancakes (enkel met ei en banaan en kokosolie), volgende keer probeer ik jouw variant hier eens uit.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d