Koken & genieten

Vijf op vrijdag: Lunchboxeditie

Voortaan op deze blog: Vijf op vrijdag! Met vijf lunchboxen of gerechten die je gemakkelijk kunt meenemen ‘on the go’. Wie weet inspiratie voor je zaterdagse boodschappenrondje!

Het idee voor deze rubriek komt niet helemaal van mezelf. Ik had het nog niet eerder gemeld, maar ik neem dus deel aan 40 dagen bloggen. Een initiatief van Kathleen van Verbeelding. Bedoeling is dat je 40 dagen aan een stuk blogt en zo je blog een stevige boost geeft. Je mag wel 6 dagen skippen. De uitdaging startte op 14 februari, de datum van m’n vorige post. Een kleine rekensom maakt al snel duidelijk dat ik m’n ‘skip’-dagen al ruim opgesoupeerd heb. Oeps, die uitdaging zal ik alvast niet meer met succes afronden….

Maar dat wil niet zeggen dat ik de handdoek al in de ring gooi! Het leuke aan #40dagenbloggen is dat het je goesting geeft om met een frisse blik naar je blog te kijken. Kathleen motiveert nog extra met een bundel vol inspiratie. Zo geeft ze ideeën voor rubrieken, waarvan eentje deze “Vijf op vrijdag”. Dat interpreteerde ik dus helemaal in de stijl van m’n blog. Hier gaan we voor de eerste ronde!

Zalm & mango salade

Match from 7th heaven

Deze salade met zalm en mango wordt alleen maar lekkerder als de smaken wat tijd hebben om in te werken op elkaar. Ideaal dus als meeneemgerecht! Ik doe er graag diverse soorten “greenpower” bij, zoals erwtjes, rucola, lente-ui en koriander.

Allegaartjes-wrap

Vergeef me de foto’s onder slecht licht. Dit gerecht werd dan ook snel in elkaar geflanst. Maar zo kon ik wel enkele ingrediënten van de “vuilnisbakdood” redden. Wist je dat de steel van broccoli heel lekker is rauw? Zeker niet weggooien dus! Je hoeft de stam enkel te schillen en in kleine stukjes te snijden. Hier in combinatie met hummus, sla, stukjes olijven en een restje granaatappelpitjes. Een bont allegaartje dat wonderwel bleek te werken!

Niet-kostelijke rauwkost

Een andere toepassing waar rauwe broccoli het heel goed in doet: een salade van harde, rauwe groenten. Je herkent kleine stukjes komkommer, broccoli, sluimererwten, paprika en wortel. Ik voeg er een beetje olijfolie en, om beter te bewaren, limoensap aan toe. Extra kruiding komt van rode peperbolletjes en venkelzaadjes. Afgesloten in een glazen pot gaat zo’n salade wel een dag of drie mee in de koelkast. Ik eet het meestal in combinatie met crackers, roomkaas en zalm. Maar het kan natuurlijk ook perfect als groenteboost bij een boterham met kaas of ham!

Sandra Bekkari NMD4

Eentje van Sandra

Een recept uit ‘Nooit meer diëten 4’ van Sandra Bekkari: Superfoodbowl met quinoa, zoete aardappel en muntpesto. Ik had uitsluitend basilicum in huis, vandaar een kleine switch in het recept.

Fetasalade Voorbereiding

Fetasalade

Survival-bento

Als er een lange dag in het verschiet ligt, komt deze uit de kluiten gewassen bentobox boven. Dit ging er allemaal in: Een ontbijt (verse kaas met passievrucht en granen), 2 soorten tussendoortjes (wortel met hummus + zelfgebakken koekjes waarvoor ik de mosterd  hier haalde) en een Griekse salade. Oh ja, uiterst links nog een leuk extraatje, een nieuwigheid van Côte D’Or. Geen grote fan van zwarte chocolade hier, maar in combinatie met sinaasappel vind ik het wel heerlijk!

Wat zat er zoal in jouw lunchbox deze week?

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

3 reacties op “Vijf op vrijdag: Lunchboxeditie

  1. Marleen Caenepeel

    👍👍👍👍

  2. Pingback: Ideetjes voor je lunchbox en andere mealprep

  3. Pingback: 1 pan, 1 persoon: Linzen met champignons en paprika in een romig sausje - Picnic Pleasures

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: