Lunchboxen en mealprep

Salad in a jar: Aziatische zalmsalade

Message in a bottle? Nee, salad in a bottle!🌿🍀

Salad in a jar Salmon (6)

Ik keek er al een tijdje naar uit om het nieuwe boek te bestellen van de Amerikaanse Gaby Dalkin, één van m’n favoriete foodbloggers. Terwijl ik dan toch op Amazon vertoefde kon ik het niet laten om nog even online te windowshoppen. Ik probeer Amazon zo veel mogelijk te vermijden, want de verleiding is meestal te groot. En dat bleek nog maar eens… Ha! Ik kwam namelijk terecht bij dit duo salad jars met een afzonderlijk dressingcompartiment. Ik gebruik wel eens gewone bokalen voor salades, maar zo’n kommetje maakt het extra handig. Deze bokalen zijn vervaardigd uit bpa-vrije kunststof. Het groene meisje in mij wilde eigenlijk liever de glazen versie, maar die werd niet geleverd naar België. Ondertussen heb ik wel ontdekt dat Bol.com gelijkaardige heeft in glas. Maar helaas te laat dus, want deze jars waren al besteld en nauwelijks een week later arriveerden ze in België.

IMG_3614

Ik heb er ondertussen al een paar keer gebruik van gemaakt en ze doen perfect hun werk. Ze lekken niet en dat is uiteraard de belangrijkste vereiste. Kunststof is natuurlijk minder slijtvast dan glas, dus stop ik ze niet in de vaatwas. De fabrikant raadt ook aan om ze met de hand te wassen.

Salad in a jar zalm

🥒🌽 Voor dit gerecht besloot ik de Aziatische toer op te gaan. Onlangs vond ik in de diepvriesafdeling van Delhaize edamameboontjes. Yess! Die jonge sojaboontjes vind je namelijk niet makkelijk. Mooi meegenomen is dat je de bonen uitsluitend moet ontdooien. Garen is dus niet meer nodig.

 

Salad in a jar Salmon (5)

Ik had nogal wat groenten die dag, vandaar de vitamines-overload. De volgorde van de laagjes:

 • Quinoa
 • Mini-paprika (oranje)
 • Edamameboontjes en asperges
 • Gerookte zalm
 • Komkommer en ringetjes pijpajuin
 • Maïs
 • Veldsla + citroenmelisse (munt kan ook)
 • Je kan tot slot de bovenkant versieren met sesamzaadjes, ringetje paprika, pijpajuin,…
Aziatische dressing 2

De dressing is een mix van deze ingrediënten:

 • 1 theelepel sesamolie
 • 1 theelepel olijfolie
 • 1 eetlepel soyasaus
 • Sap van 1 limoen
 • 1 theelepel kokosbloesemsuiker
 • Stukje geraspte gember

De verhoudingen zijn vooral een richtlijn. Het zou dus kunnen dat je van het ene of het andere meer of minder toevoegt vooraleer het perfect naar je smaak is.

Tip: de citroenmelisse geeft een extra frisse toets aan dit smaakbommetje. Mocht je dit geurige kruid ergens vinden, is het zeker een aanrader om eens te gebruiken!

Salad in a jar Salmon (3)

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

3 reacties op “Salad in a jar: Aziatische zalmsalade

 1. Dit klinkt echt zo smakelijk, njamie. En leuke tips alweer. Heb hier zelf ook nog een kookboek staan (Salad in a jar) en – shame on me – nog nooit iets uit klaar gemaakt. Misschien moest ik er dus maar eens mee beginnen. Glas ipv plastiek, hier ook een voorstander maar soms – inderdaad – kan het niet anders.

  • isabelleuselli

   Dankjewel Hilde!
   En ja, idd, de plastic struggle. Als je er begint over na te denken is het ongelooflijk hoeveel plastic er in ons dagelijks leven rondzwerft…

 2. Pingback: Pittige amandeldressing - Picnic Pleasures

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: