Lunchboxen en mealprep

Lunchbox van Prepd Pack: Review

Een lunchbox: voor de meeste mensen is het een heel alledaags ding, maar vaak zit er een uitgekiend design achter. Als dat niet het geval is of als je de box niet juist gebruikt, kan het behoorlijk fout lopen. Lekkage in m’n tas, niet luchtdichte doosjes (met rubberachtige crackers tot gevolg), iets te vochtige salades en chocolade die elkaars gezelschap zoeken in een box met compartimenten,…: ik heb het allemaal al meegemaakt.

Ik word dan ook altijd heel enthousiast van goed ontworpen ‘lunch on the go’-gerief. Joseph Joseph is daar bijvoorbeeld bijzonder sterk in met onder meer dit ontwerp: compleet lekvrij en met een plaatsbesparend design.

Joseph Joseph Lunchbox

Maar… sinds kort heb ik er nog een favorietje bij. En dat is deze!

Prepd Pack (2)

Ik las iets over een kickstarter-project waarbij twee Amerikaanse designers met Prepd Pack een prachtig lunchbox- en mealprepsysteem ontwikkeld hadden. Dat was al geleden van 2016 en mijn enthousiasme was dus groot toen bleek dat de producten ondertussen op de markt zijn. Helaas kan je ze uitsluitend kopen via de site van het merk zelf. Het ding moet dus uit Amerika komen, gelukkig rekenen ze geen verzendingskosten aan. Wel komen er nog taksen bij.

Wat is er zo speciaal aan de lunchbox van Prepd Pack?

Het is een lunchbox die bestaat uit diverse doosjes die netjes samen zitten in een speciale case. Die houder ziet er zeer stylish uit, het lijkt alsof je een mini-computer bij hebt! Als je de case openklapt, krijg je een soort matje waarop je kan eten.

Afbeelding: Prepd Pack

Je kan extra doosjes bijbestellen en op die manier je lunch voor meerdere dagen voorbereiden. Ideaal voor wie graag aan mealpreppen doet!

Prepd_Mornings_Made_Easy_GIF_1_30

Afbeelding: Prepd Pack

Materiaal:

De doosjes zijn vervaardigd uit copolyester, kunststof dus. De fabrikant voegt er aan toe dat er geen BPA in zit. BPA is de chemische stof die onder meer ook in blikjes en vaak in plastic flessen zit. Het chemicalie kan in onze voeding terechtkomen, wat in grote hoeveelheden niet gezond is.

Gewicht:

Met 900 gram (niet gevuld) voor de case en de doosjes is dit best een zware klepper.

De prijs:

Ik kocht voor 69 USD de basisset. Deze bestaat uit:

 • 1 grotere pot met dressingpotje eraan bevestigd
 • 2 kleinere bakjes
 • Bestekset met vork, mes en lepel. Alles blijft samen dankzij een magneet in de handvaten.

Mealprep-aficionado als ik ben, kon ik het niet laten om er ook nog een extra set bij te bestellen met 1 groot doosje, 2 kleintjes en een langwerpig model. Kostprijs: 29$.

Op de eindafrekening kwam daar nog eens 26,95$ VAT bij. Ik klokte dus af op een kleine 125$, wat zo’n 112€ is. Onnodig te zeggen dat dit geen goedkope aangelegenheid is. Maar op dat vlak ben ik waarschijnlijk een beetje gekker dan de gemiddelde mens. Bij sommige vrouwen richt de shoppingdrift zich op schoenen en kledij. Bij mij op lunchboxen. Don’t judge me:-)

Prepd Pack 3

Ondertussen heb ik de Prepd Pack al een aantal weken gebruikt. Dit zijn mijn bevindingen:

Pluspunten:

 • Lekvrij + dankzij de diverse potjes blijft alles wat gescheiden moet blijven ook gescheiden tijdens transport.
 • Het design is prachtig en alle onderdelen passen perfect in elkaar. Het ringetje dat je hier ziet op het deksel van de grootste doos is een dressingpotje dat onderaan geschroefd zit (afbeelding: Prepd Pack).
  Prepd-Product-Prepd-Pack-2_1 Colors_Peach
 • Je kan ook koelelementen bijbestellen die aan de zijkanten in de case schuiven. Jammer genoeg (of misschien wel gelukkig…!), waren die net uitverkocht toen ik m’n bestelling plaatste.
 • Microgolf-, vaatwas en diepvriesbestendig.
Prepd Pack

Extra’s:

 • De gratis Prepd-app: met receptjes speciaal ontwikkeld voor deze lunchbox, maar ook met voedingsinformatie voor zij die hun eetgewoontes willen tracken.
 • Naast de extra bakjes en koelelementen zijn er ook eetstokjes en een hoes voor de case te koop.
Prepd_Meal_Prep_Made_Easy_2_00
Prepd_Seamless_Tracking_2_00

Afbeeldingen: Prepd Pack

Minpunten:

 • (uiteraard) De prijs.
 • Niet zo groot: In principe kan je genoeg meenemen voor 1 maaltijd, maar ik kan me inbeelden dat dit voor de grotere eters niet voldoende is. Plaats voor een tussendoortje is er dus niet echt. Ook de sauspotjes zijn echt klein.
 • Zwaar: 900 gram neem je niet zomaar mee op het openbaar vervoer of in een tas.
 • Niet krasbestendig: Het was een kritiekpunt dat ik bij andere reviews al had gelezen. Dus ging ik zeker niet met een mes in de gloednieuwe bakjes klieven. Maar toch door simpelweg met vork en lepel te eten waren er al enkele krasjes in de materie.
 • Die microgolfbestendigheid geldt uitsluitend zonder deksel. Dus niet op vol vermogen opwarmen want anders hangt je toestel helemaal vol. Maar sowieso is vol vermogen uitsluitend geschikt als je gaat koken in de magnetron, opwarmen doe je beter traag op half vermogen (Meer van m’n microgolftips kan je trouwens hier lezen).

Eindoordeel:

Ondanks de minpuntjes ben ik heel tevreden met m’n Prepd Pack. Je lunch ziet er extra esthetisch uit en het systeem is handig om te mealpreppen.

Kijk, van zo’n zicht in m’n koelkast word ik dus gelukkig:-)

IMG_5138

Hoe neem jij je lunch meer naar je werk of school?

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

8 reacties op “Lunchbox van Prepd Pack: Review

 1. Ziet er idd wel super stijlvol uit! Maar je betaalt dat ook wel, is niet goedkoop. Ik kan me wel voorstellen dat je hieruit met veel plezier je lunch verorbert!

 2. Da’s inderdaad prijzig. Had er nog nooit over gehoord en ziet er alleszins erg praktisch uit.

 3. johannaowlette

  Supermooi zeg! Ik hou ook van lunch en zijn containers 🙂 ik maak al bijna 2 jaar elke dag een salad in a jar. Gaat heel goed! Nu kocht ik net een grote en een kleine Yumbox. Alleen de kleine is al getest, en goedgekeurd! Die zijn ook niet heel goedkoop maar toch wel heel wat goedkoper dan deze boxen 🙂 kleine koelelementjes kocht ik onlangs bij casa, trouwens.

  • Altijd leuk om te horen dat er nog mensen zijn die verzot zijn op lunchboxen, jars en dergelijke meer! Die Yumboxen zien er inderdaad ook heel leuk uit! Voorlopig heb ik nog aan de verleiding kunnen weerstaan:-)

 4. Van mijn man deze lunchbox gekregen. Ziet er idd prachtig uit, maar ……leeg al behoorlijk zwaar, het is een grote box met kleine bakjes. 4 boterhammen kan ik er niet in kwijt en als ik yoghurt met fruit en muesli wil, heb ik liever een beker met compartimenten. Salade’s ? prachtig in de bakjes, maar wat je al zei, het is wat aan de kleine kant: een maaltijdsalade kan ik er niet in kwijt. Ik heb m’n man bedankt voor zijn lieve intentie, maar mede omdat de box zó groot en zwaar is en er in verhouding weinig in kan, gaat hij in de verkoop. Tip als je er één wilt kopen: zoek iemand op met zo’n ding en kijk en voel eerst eens of het iets voor je is. Design gaat hier duidelijk boven functionaliteit.

  • isabelleuselli

   Het klopt dat de lunchbox vrij zwaar is. Da’s geen probleem als je zoals ik met de auto naar je werk rijdt. Op de trein of de fiets zie ik me ook niet zeulen met de GetPrepd:-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: