Persoonlijk

10 Food confessions tag

Twee jaar geleden lanceerde Leonie van de blog “Gewoon wat een studentje ’s avonds eet” de tag #10foodconfessions. In die post ging ze zoals ze het zelf omschrijft, met de billen bloot, met tien culinair gerelateerde bekentenissen. De tag was een instant succes en werd massaal overgenomen. Ik wou ‘m ook eens uitschrijven, maar het kwam er maar niet van. Tot ik de tag onlangs weer tegenkwam op een forum. Omdat ik het zo leuk vind om te lezen bij anderen, besloot ik er ook eens werk van te maken. Disclaimer: Aangezien het hier om “confessions” gaat, gooien we alle te politiek correcte gewoontes overboord.

1. Ondanks m’n Italiaanse roots slaag ik er niet in om op een deftige manier pizza te eten: De topping is weg, maar driekwart van de bodem blijft eenzaam achter op het bord. Thuis peuzel ik die rustig op met ketchup. Wat ik zou willen doen op restaurant: een fles ketchup bestellen. Wat ik in realiteit doe: zo weinig mogelijk pizza eten op openbare plaatsen.

2. Nog erger: hamburgers. Ook nu weer: driekwart van het brood blijft over. Wie slaagt er eigenlijk in op elegante wijze een burger naar binnen te werken? Ik zeker niet. Liefst ontleed ik de burger helemaal en schuif het broodje aan de kant. Wie heeft trouwens brood nodig als er frietjes zijn?

IMG_1740

3. Mijn smaakpapillen crashen op slijmerige texturen. Chiapudding smaakt op zich niet eens zo slecht, maar die gezwollen zaadjes in een papje van melk en banaan…: één keer geprobeerd, nooit meer!

4. Ik drink geen koffie en vind een restje koude koffie in een kop op het aanrecht behoorlijk ranzig.

5. Ik eet niet zo veel vlees, maar toch zijn droge worstjes m’n guilty pleasure. Zeker die dunne sticks die je niet hoeft te pellen van Aoste. Heerlijk met een likje mosterd. Ik haal ze altijd in huis “tegen dat er volk komt”. Om ze vervolgens zelf op te peuzelen uiteraard…

IMG_1781

6. Tijdens mijn studentendoop in Gent heb ik vijf rauwe looktenen moeten eten en strooiden ze lookpoeder in m’n haar. Toen ik na drie wasbeurten bij de kapster zat, stond ze nog in een lookwalm. Look en ik: het is nooit meer helemaal goed gekomen.

7. Een koelkast kan niet, echt niet, groot genoeg zijn. Toen ik verbouwde koos ik het grootst mogelijke model uit. En in m’n kelder staat nog er nog een vrij groot exemplaar. Maar stiekem droom ik van een “inloop koelkast”. Een soort mini-supermarkt in mijn huis.  Of zo’n situatie als bij Yolanda Hadid, de moeder van supermodel Gigi.

Yolanda's Fridge

8. Mijn favoriete “sofa-fastfood” zijn crackers of (oeps…) chips met een dip: roomkaas, tapenade, pesto,… You name it… Hier vind je trouwens een resem ideetjes voor eigenhandig gemaakte spreads.

9. Ik lust zowat alle soorten chips. Als ik ooit in de Verenigde Staten geraak, waar ze de gekste smaken hebben, dan zal ik ze allemaal willen proeven.

10. Mijn grootste zonde heb ik voor laatst bewaard: m’n Cola Light verslaving. Ik drink er echt liters van, word ambetant als er maar twee blikjes meer in de koelkast staan. Dat komt ervan als er per dag zo’n 5 à 6 tot zelfs 7 in gaan. Blikjes dus… Ik weet het… werkpuntje… Belofte aan mezelf: Ooit verschijnt op deze blog een post over m’n Cola Light detox. Maar wel eerst afkicken natuurlijk…

Cola Light

Na deze culinaire biecht ben ik natuurlijk benieuwd: Wat zijn jouw foodconfessions? Neem gerust de tag over en deel de link hieronder. Dan kom ik zeker lezen!

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

3 reacties op “10 Food confessions tag

  1. Laatst viel m’n oog op ‘Rode bieten chips’, heb ze toch maar laten staan voor ’the real thing’. Yuca chips (van de wereldwinkel) zijn dan weer wel echt m’n ding. Ik probeer doorgaans om met veel afwisseling en zo-gezond-mogelijk te eten. Ongezonde gewoontes steken bij mij vooral de kop op als ik een keertje (te) emotioneel ben…

    • Mijn slechte eetgewoontes gaan ook meestal gepaard met een dipje. En dat kan ook stress zijn. Dat probeer ik wat in te tomen. Want uit ondervinding weet ik dat een slecht gevoel meestal nog slechter wordt met fout voedsel…

      • Heb ik idd ook al ondervonden. Volgende keer toch maar weer naar iets gezond grijpen, ik.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: