Koken & genieten

Bananencake met chocoladestukjes

Deze cake is echt super gemakkelijk te maken. En ideaal als je zoals ik niet houdt van té rijpe bananen. Voor deze cake moeten ze namelijk net goed zacht zijn. De ingrediënten zijn zo gemakkelijk te vinden dat je ze zelfs in een nachtwinkel bij elkaar shopt. En lekker? Ja, ook dat nog!

Bananencake 3

Ik eet bananen het liefst als ze geel zijn, zonder al te veel bruine vlekken. Maar soms is een mens iets te enthousiast in de aankopen. En dan liggen die gevlekte vrienden steeds triester naar me te kijken. Pannenkoekjes en bananenbrood zijn dan enkele goede opties. Maar ik wilde wel eens iets anders. En toen begon ik te zoeken naar het recept voor een bananencake.

Zo kwam ik op de site van Solo. Diverse try-outs leverden allerlei diverse do’s, don’ts en variaties op. Schrik niet: Er gaat een flinke dot echte boter in, maar die kan je vervangen door Griekse of een andere volle yoghurt. De cake zal dan iets minder kruimelig zijn dan gewoonlijk en meer de structuur hebben van broodpudding. De chocolade kan je vervangen door gedroogde vruchten zoals rozijntjes. Het oorspronkelijke recept bevat twee zakjes vanillesuiker, maar dat is geen must. Ik heb ze in ieder geval nog geen enkele keer toegevoegd en de cake is zo zoet genoeg.

Bananencake 5

Bananencake met chocoladestukjes

Ingrediënten:

2 rijpe bananen

170 g suiker: ik gebruik rietsuiker of kokosbloesemsuiker. Kristalsuiker kan ook

170 g zelfrijzende bloem

170 g ongezouten boter of Griekse yoghurt

3 eieren

100 g chocoladestukjes

1 el gewone bloem

Bananencake 2

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de chocoladestukjes met de eetlepel bloem en roer door elkaar.

Meng alle andere ingrediënten tot een samenhangend geheel. Dat kan in een keukenmachine, maar stevig prakken en roeren met vork en lepel werkt evengoed.

Schep de chocoladestukjes losjes door het beslag.

Vet een cakevorm in of gebruik bakpapier.

Schep het beslag in de vorm.

Bak de cake 60 tot 75 minuten in de oven of tot de bovenkant goudbruin is.

Laat de cake afkoelen en snijd ‘m dan pas in stukken.

Weetjes

Je kan de chocoladestukjes ook vervangen door gedroogde vruchten zoals rozijntjes. Dan is de gewone bloem niet nodig.

De cakeplakjes laten zich gemakkelijk invriezen. Ik stop ze per twee of vier in kleine diepvrieszakjes. Ze komen er perfect weer uit en ontdooien snel. Ideaal om mee te nemen naar ’t werk als tussendoortje!

Je kan het beslag ook in kleine muffinvormpjes gieten, maar ik heb ondervonden dat de cake dan droger is.

Bananencake 4

Save

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

4 reacties op “Bananencake met chocoladestukjes

  1. Dank je wel, ik probeer dit zeker uit!!

  2. ik ga het eens proberen, lijkt me lekker!

  3. Pingback: Boeketje geuren | The Picnic Guest

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: