Koken & genieten

Quesadillas!

IMG_2059

Dankzij Nigella Lawson ging er enkele weken geleden een compleet nieuwe wereld voor me open. Quesadillas! Met een beetje fantasie kan je ze de Mexicaanse variant van de croque monsieur noemen. Alhoewel ik ze veel lekkerder vind en ze ook meer mogelijkheden bieden. Ik had er nog nooit van gehoord, maar nu ben ik er helemaal verslingerd aan. Ideaal ook om restjes een nobele bestemming te bieden.

Je neemt gewoon een wrap, legt erop wat er nog in de koelkast zit en/of waar je zin in hebt. In ieder geval moet er wel kaas tussen zodat de boel blijft dichtkleven. Plooi de wrap dubbel (of plaats er een andere bovenop), smeer ‘m in met wat olie en bak ‘m kort langs beide kanten in een grillpan. Een gewone pan kan  ook, maar dan heb je die typische streepjes niet natuurlijk.

De smaakcombinaties zijn eindeloos. Zoals parmaham/mozzarella/blaadje basilicum/gemarineerd tomaatje en kruidenolie: ok een klassieker, maar geweldig lekker!

Op de foto had ik er een restje champignons tussen gepropt en voorgesneden mozzarella + tomaten. Lenteuitjes kan je mee laten bakken ofwel strooi je ze er rauw over. En zure room past er ook wonderwel bij (zeker voor iemand die in staat is om die potjes met de vinger uit te likken…).

In ieder geval wil ik me eerstdaags ook eens wagen aan dit recept.

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

0 reacties op “Quesadillas!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d