Media

Live with flow

Een collega liet me maanden geleden het blad Flow zien. Ik was meteen verkocht. Helaas was het Nederlandse tijdschrift toen nog niet bij ons verkrijgbaar. Maar onlangs zag ik Flow in de rekken liggen in de plaatselijke Delhaize. Het blad is zo’n succes in Nederland, dat een Belgische lancering niet kon uitlbijven.

Flow laat zich niet makkelijk omschrijven, want er is niets vergelijkbaars op de markt. Ik ken om te beginnen al geen enkel blad dat verschillende papiersoorten integreert in één nummer. Hier een mooi filmpje dat de stijl van Flow samenvat. De makers stellen zelf deze thema’s voorop: “Simplify your life”, “Feel Connected”, “Live Mindfully” en “Spoil Yourself”. Flow is tegelijkertijd een beetje zweverig en toch down to earth. Het is overduidelijk een magazine voor meisjes, maar dan van het volwassen soort. Voor meisjes met een druk leven die nu en dan eens de pauzeknop willen indrukken om teksten met een positieve vibe te lezen. Of die, ter afwisseling met het virtuele leven, eens lekker ouderwets willen knutselen met stickers, sjablonen en scrappapier.

Goh, het lijkt wel of ik hier een advertorial aan het schrijven ben… Terwijl we het nu toch over reclame hebben: de makers slagen in de niet altijd makkelijke taak om de advertenties naadloos in te passen in hun blad. Zoals met de reclame voor Ambre Soleil waaraan postkaartjes hangen met ouderwetse tekeningen en bekende quotes over de zon.

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

0 reacties op “Live with flow

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: