Koken & genieten

Freewheel-pizza: Griekse stijl

Als je vertrouwd bent met de Griekse keuken heb je wellicht nog gehoord van ‘saganaki’. Het een populair gerecht met gebakken kaas (veelal kefalograviera, een harde kaas van schapen- en geitenmelk) en staat vaak op een mezzetafel. De term saganaki slaat niet op het gerecht zelf, maar op het pannetje met twee handvaten waarin de kaas gebakken wordt. Naast saganaki met kaas bestaat er ook saganaki met garnalen. Ik had nog nooit van deze Griekse specialiteit gehoord, tot ik onlangs twee kandidates van MKR (My Kitchen Rules) Australia deze versie zag bereiden: garnalen in een tomaat- en groentensaus, geserveerd met brood. Dat inspireerde me tot deze pizza Griekse stijl, met grote garnalen, feta en groene paprika.

Ik gebruikte voor deze pizza de bloemkoolbodem van Magioni. Onderstaande baktijden zijn daar ook op afgestemd. De baktijden kunnen dus wijzigen naargelang de bodem die jij gebruikt. De tomatensaus is eveneens van Magioni, een lekker pittige saus die nog niet zo lang op de markt is. In België is het product nog niet echt ruim verspreid, maar hopelijk komt daar snel verandering in.

Ingrediënten (voor 2 personen):

 • 2 pizzabodems
 • 4 à 5 eetlepels tomatensaus
 • 1 groene paprika
 • 50gr feta
 • 10 grote, roze garnalen (voorgekookt)
 • Enkele plukjes dille
 • Enkele olijven

Bereiding:

 • Warm de oven voor op 220°C.
 • Snij ondertussen de paprika voor in schijven van ongeveer 0,5cm.
 • Beleg de pizza met tomatensaus (ik gebruik 4 eetlepels).
 • Leg er de paprikaschijven en de stukjes feta op.
 • Druppel er een eetlepel olijfolie overheen (of gebruik een kwastje om de olie mooi te verdelen).
 • Bak de pizza 8 minuten af in de oven.
 • Pel ondertussen de garnalen en verwijder het darmkanaal.
 • Snij de olijven in schijfjes.
 • Leg de garnalen en de olijven op de pizza.
 • Je kan de pizza nog 1 à 2 minuten in de oven stoppen als je wilt dat de garnalen en de olijven ook warm zijn.
 • Werk af met dille.

Benieuwd naar andere originele pizzatoppings?

Zin in meer Picnic Pleasures? Je kan me ook volgen via Facebook en Instagram. En als je iets klaarmaakt, tag me gerust met #picnicpleasures!

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

0 reacties op “Freewheel-pizza: Griekse stijl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d