Lunchboxen en mealprep

Toast champignon met fetaspread

Crunchy time! Crackers met beleg zijn mijn favoriete gezonde ‘fast food’. De zoektocht naar lekkere toppings eindigt dus nooit­čśő Ik ben volop aan het experimenteren met combinaties die weinig werk vragen en toch origineel zijn. Deze bijt de spits af: een combinatie van champignons en verbrokkelde feta. En dat is, geloof me maar­čĄŚ, een goddelijke match!┬á

Eerst een disclaimer: Ik vind champignons het lekkerst gebakken in roomboter, maar je kan eventueel ook kokosolie gebruiken. Olijfolie vind ik hier minder geschikt. Champignons bak je best kort op een hevig vuur. Aangezien olijfolie een lager rookpunt heeft loop ik liever niet het risico dat de olie zou verbranden.

Ingredi├źnten:

 • 50gr feta (8 ├á 10 blokjes)
 • 2el Griekse yoghurt
 • 100gr champignons naar keuze┬á
 • 1 kleine zoete ui in ringetjes gesneden
 • 2 takjes tijm (of 1kl gedroogde tijm)
 • Bakboter
 • Peterselie

Bereiding:

 • Snij de champignons in schijfjes of stukken.
 • Smelt boter in een pan en bak de champignons kort en krachtig.
 • Kruid met peper, zout en de helft van de (afgeritste) tijm.┬á
 • Hou de champignons apart.
 • In dezelfde pan stoof je nu de uiringen glazig.
 • Eens ze gaar zijn mogen ze bij de champignons.
 • Verbrokkel de feta en voeg de Griekse yoghurt toe zodat het geheel smeerbaarder wordt.
 • Kruid met peper, zout en de andere helft van de tijm.
 • Beleg je cracker naar keuze met de fetaspread en de champignon/ui-mix.┬á

Tip: Voor in de lunchbox hou ik de fetaspread en de gebakken champignons afzonderlijk. Deze potjes mogen in de microgolfoven zodat de champignons nog even opgewarmd kunnen worden. De lauwwarme topping maakt de toast extra lekker!

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

0 reacties op “Toast champignon met fetaspread

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d