Getest Koken & genieten

Getest + winactie: QIQO

Wie me een beetje kent, weet dat ik dolgraag nieuwe producten uittest. Van chips tot vleesvervangers of veganistische kazen: van zodra mijn oog er op valt in de supermarkt, is de kans groot dat het ook in mijn winkelkarretje terechtkomt. Zo ook met nieuwe soorten drankjes. Toen ik gevraagd werd om de warme kruidendrank QIQO te proeven, zei ik heel snel ja. Het past ook perfect in m’n Cola Light Detox-project dat ondertussen al een week loopt (en nog steeds op schema is!).

QIQO is een instantpoeder. Je lengt het aan met warm water en zo krijg je een drankje dat er uit ziet als thee. Er zit ook zwarte thee-extract in, maar de belangrijkste energiebooster is guarana. Guaranapoeder heb je misschien al gezien in natuurvoedingswinkels. Het wordt ook vaak gebruikt in supplementen voor sporters. Guarana is het vermalen zaad van een klimplant uit het Amazonegebied. De bes bevat zaadjes waarvan het cafeïnegehalte een stuk hoger ligt dan in koffie. Guarana is in Zuid-Amerika al eeuwenlang populair als energiesupplement. Bijkomend voordeel en een belangrijk verschil met koffie is dat de cafeïne langzaam vrijgegeven wordt. Je voelt je er niet opgejaagd door en geniet langer van de energie.
Guarana zorgt niet alleen voor een mentale boost, maar verhoogt ook het uithoudingsvermogen. Vandaar de populariteit bij sporters. Verder bevat QIQO ook mate. De gedroogde bladeren van de mateplant worden in Zuid-Amerika vaak gedronken als thee. Mate wordt geroemd om z’n hoge dosis antioxidanten en er zit ook cafeïne in.

QIQO is trouwens een Belgisch initiatief, opgericht door drie jonge ondernemers uit Antwerpen. Amo, Max en Kris hebben sinds de oprichting van hun merk eind 2016 al een aardig parcours afgelegd en mikken nu ook op het buitenland. De oprichters willen met hun product een alternatief voor koffie aanbieden dat soelaas kan bieden tegen de namiddagdip.

Tegenwoordig is het aanbod gezonde drankjes vrij groot. Sommige van die drankjes worden in de markt gezet als gezond, maar het is niet altijd duidelijk of ze dat ook echt zijn. Soms verbergt een fris ogende verpakking een hoog suikergehalte. Het is dus altijd goed om eens van dichtbij naar de ingrediëntenlijst te kijken. Het is dan ook leuk om te lezen dat er in QIQO geen suiker in zit. De zoete smaak komt van stevia.

De test

Ik drink gemiddeld één tas QIQO per dag. Normaliter in de namiddag (waarvoor het drankje in principe bedoeld is), maar soms ook in de voormiddag (na een te korte nacht). De smaak kun je best vergelijken met een fruitige thee. Dat frisfruitige komt van de aroma’s van mango, granaatappel en limoen. Het is een tikkeltje zoet, maar niet te. Sommige mensen voegen honing toe, maar dat vind ik niet nodig. Het is ook een licht verteerbaar drankje. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar koffie ligt op mijn maag, dit drankje gelukkig niet. QIQO is geen wonderdrankje natuurlijk (ik zou ook wantrouwig zijn, mocht iemand me met die term een product willen aansmeren), maar ik voel wel dat het voedende eigenschappen bevat voor het lichaam. Het geeft me een alerte modus zonder van een energierush in een energiecrush te storten. En het is een afwisseling met andere gezonde dranken zoals thee of sapjes.

Conclusie: QIQO is een lekkere ontdekking die ik zeker nog zal drinken. Het is ook fijn om jonge initiatieven te steunen. En wat het extra tof maakt: In samenwerking met QIQO mag ik een wedstrijd organiseren waarbij jij kans maakt op een pakket met 14 zakjes ter waarde van 10€! Hoe deelnemen? Dat kan simpelweg door je naam achter te later in een comment onder deze post. Wie weet beloont de onschuldige hand (via Random Name Picker) je met een pakketje energyboosters! De wedstrijd loopt tot en met zondag 17 maart 23:59u.

UPDATE: De winnares is bekend! @Kathleen: jij mag binnenkort het pakket van QIQO in de bus verwachten! Proficiat! Bezorg je mij je mailadres via
isabelle.uselli@gmail.com, dan brengen de mensen van QIQO je cadeautje in orde!

Wie niet gewonnen heeft, niet getreurd: via deze link kan je nog steeds 2 gratis samples van QIQO bestellen. Klik hier, vul je gegevens in en de staaltjes worden opgestuurd.

Veel succes!

PS: Heb je geproefd van QIQO en wil je delen wat je ervan vond? Dan kan dat hier. Altijd fijn voor ondernemers om feedback te krijgen!

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

4 reacties op “Getest + winactie: QIQO

 1. charlotte vanhoutte

  Njammie, Charlotte Vanhoutte

 2. Annelies Blomme

  Van een nood (slaperig) een deugd (heerlijk drankje) maken noemen ze dat 💪.

 3. Dieter Vandermeeren

  Ik wil testen :-))

 4. kathleen dedeyne

  Superlekker! en de ganse kantoorruimte ruikt fruitig :):)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: