Koken & genieten

Snelle verjaardagsexperimenten

Poeh, was me dat een drukke week zeg! Naast de gewone dagdagelijkse bezigheden was er ook stress vanwege nasleep van mijn verbouwingen (een te lang en saai verhaal om hier uit te doeken te doen) en een pittige, maar wel leuke opname voor Tendens. Hierbij alvast een snapshot.

IMG_5347

Het is nog te vroeg om daarover al veel uit de doeken te doen. De uitzending is dan ook pas voor september. Ik kan je wel al verklappen dat het over lunchboxen gaat, ttz. over de inhoud ervan. Helemaal m’n ding dus! Er kwam heel wat voorbereiding en testwerk aan te pas, waardoor mijn koelkast dagenlang barstensvol zat. Tussendoor kwam vorige zaterdag ook mijn verjaardag er nog eens tussen gefietst. PS: toen ik die drie keer 17 op m’n gsm-scherm zag staan, kon ik het niet laten om er een screenshot van te nemen:-)

Foto 17-06-17 17 17 20

Verjaren is voor mij normaliter het perfecte excuus voor culinaire experimenten, maar nu moest ik het wegens tijdsgebrek wat eenvoudiger houden.

Voor de collega’s trakteerde ik met wraps. Iets wat ik al heel lang niet meer gemaakt had, maar nu ben ik opeens in een soort van “wrap-trip” geschoten. De volgende dag zette ik ze opnieuw op het menu toen m’n ouders, tante en oom langskwamen.  Het was toch te warm om binnen een complete menu te serveren, dus bleef het bij hapjes in de tuin. Zoals deze wraps met hummus, avocado en rauwe groenten.

Foto 17-06-17 19 25 14

In de oven bakte ik ook nog spek en zoete aardappel met gerookt paprikapoeder, maar vergat daarvan een plaatje te nemen. Wel op foto: dit hapje met makreel in chilisaus. Uit een doosje, jawel, maar met de nodige attributen (zoals gegaarde gele paprika en een ansjovis) erbij ziet het er toch leuk uit.

Foto 17-06-17 20 14 23

Over eten uit een pakje gesproken: tapas uit de winkel ogen iets minder “gekocht” als je ze op een grote schaal schikt met nog wat andere goodies erbij, zoals trostomaatjes en basilicum. De truc is eigenlijk dat je de schaal zo vol mogelijk legt, maar bij mij was dat moeilijk wegens omhoog lopende randen en alle potjes met dipsauzen. Ik moet dit soort skills duidelijk nog perfectioneren: -)

Foto 17-06-17 19 54 26

Onderaan de foto herken je witte kaasbolletjes. Die zijn gevuld met tomaat en van St. Môret. Onlangs mocht ik naar een bloggerbrunch georganiseerd door dit kaasmerk en persbureau Walkie Talkie. Helemaal mijn ding aangezien de potten roomkaas er hier vlotjes door gaan! Locatie was de idylische tuin van Alix – Table & Jardin D’Amis. Op mijn Facebookpagina kan je een foto-album bekijken van het event. Opgepast, risico op watertanden!

Ik maak zeker nog tijd voor uitgebreidere experimenten, maar het leuke is dat je het met dit soort producten ook eenvoudig kan houden. En toch ziet het er elegant uit! Zoals een toefje roomkaas in plaats van zure room op een hapje met haring, appel en flinterdunne komkommer.

Foto 17-06-17 18 53 36

Of bij een koud watermeloensoepje. Dat soepje kwam trouwens uit de diepvriezer en is heel gemakkelijk te maken. Ook zin om het te proberen? Hier vind je het recept! Het bewaart dus heel goed in de diepvriezer en ontdooit vrij snel. Het enige wat je dan nog moet doen is afwerken, zoals met roomkaas en een blaadje koriander (mag ook munt zijn voor wie niet van koriander houdt).

Foto 17-06-17 20 48 20

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

6 reacties op “Snelle verjaardagsexperimenten

  1. Van harte proficiat met jouw verjaardag!! Grappig, die 3x 17. Het geeft leuke ideeën voor zo’n verjaardagsparty. Wil ik onthouden tegen einde september. Ik lust het allemaal wel (behalve koude soep – thanks but no thanks).

  2. Oh die opnames klinken veelbelovend!
    Ik heb soms ook mijn momenten dat ik elke dag wel een wrap kan eten. Die met hummus en avocado klinkt als een lekkere combinatie.

    • Hummus met avocado is idd een aanrader. Voor de hand liggende combinatie, maar vooraleer het tegenkwam op Youtube had ik er eigenlijk zelf nooit aan gedacht. PS: ik post nog updates over de opnames!

  3. Pingback: Picknick op het terras | The Picnic Guest

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: