Wanderlust

Verrassingsreis

Via mijn werk voor Tendens kreeg ik vorig weekend de kans om met Srprs.me op citytrip te trekken. Dries en Yuri (bedenkers van De Wasbar, auteurs van talrijke leuke boeken én ambassadeurs van Srprs.me) hadden geregeld dat er een ploeg van Tendens (cameraman, klankman en reporter) mee mocht.

IMG_1318.jpg

Srprs.me is gespecialiseerd in verrassingsreizen: je boekt een tripje volgens een bepaald budget en thema, bv. city, roadtripping, zonvakantie,… Srprs.me boekt het vliegtuigticket en de accomodatie ter plaatse, maar verklapt de bestemming niet. Die weet je pas op de luchthaven van vertrek. Je krijgt vooraf wel de weersvoorspelling van de bestemming doorgespeeld. Op die manier weet je dus ongeveer wat je in je koffer moet stoppen. Bij aankomst is het een kwestie van improviseren: je moet zelf je weg zoeken naar het hotel en ter plaatse uitdokteren wat je precies gaat doen. Dat heeft als voordeel dat je niets hoeft voor te bereiden en dat die spontaneïteit je op onverwachte plekken kan brengen. Op privévlak ben ik makkelijk te vinden voor dit soort zottigheidjes. Je hebt het ook een stukje zelf in handen, doordat je het thema kan kiezen. En aangezien wij niet meer nodig hadden dan een gewone identiteitskaart, was de kans redelijk onbestaande dat ze ons in pakweg de outback van Australië zouden droppen:-)

Maar dit was met een cameraploeg. En voor je werk is het toch andere koek. Ik moet eerlijk bekennen dat ik best zenuwachtig was, aangezien ik me maar heel beperkt kon voorbereiden. Maar die zenuwen bleken nergens voor nodig. Zoals dat meestal het geval is met buitenlandse trips werd het wel een kuitenbijtertje. Letterlijk ook, want we hebben heel wat afstand te voet afgelegd. Maar in ruil kregen we een boeiende reis en alles was feilloos georganiseerd. Dries en Yuri zijn crèmes van jongens om mee te werken. Ook de gasten die ze uitgenodigd hadden, actrices Lize Feryn en Charlotte Timmers, zijn bijzonder vlot en grappig. Het belooft dus mooie tv te worden!

IMG_8800

Momenteel ben ik volop bezig al die beelden en informatie te verwerken. Je zal binnenkort de vierdelige reportagereeks kunnen bekijken in Tendens (op tv en online).

Hierbij alvast een fotografisch voorproevertje. Letterlijk, want we hebben drie dagen heerlijk gegeten. Och ja, ik heb de bestemming nog niet verklapt: Kopenhagen! Als Scandinavië-lover een droomstad voor mij. Ik was er in 2004 al een keer geweest en wou er altijd al eens terug naartoe. Ik geef nog niet te veel weg over alle adresjes en onze avonturen. Al zijn de links in de tekst wel een cadeautje voor de nieuwsgierige aagjes:-)

Dit was onze eerste maaltijd op Deense bodem en meteen hemels lekker! Wat er precies allemaal op en bij lag weet ik niet meer precies, in ieder geval was het kabeljauw en een slaatje met heel veel groene kruiden. Precies zoals ik het graag heb.

Cofoco Väkst.jpg

Over naar de avond. Het is zaterdag en alle restaurants zitten stampvol. Met wat geduld kunnen we wel nog een tafeltje bemachtigen in een Italiaans restaurant. Leuk en efficiënt: de pizza wordt geserveerd op een plankje met een pizzasnijder erbij.

The Italian Copenhagen.JPG

Ochtend en wat een feest bij het opstaan! Dit ontbijt is één van de meest uitgebreide die ik ooit gezien heb in een hotel. Alles wordt heel elegant geserveerd in afzonderlijke weckpotjes, tot zelfs hummus aan toe!

Hotel SP34 Breakfast 2Hotel SP34 Breakfast 3Breakfast Hotel SP34

Echt middageten komt er niet van, maar rond vier uur in de namiddag moet de honger toch verdreven worden: in een kleine wijn- en koffiebar lonkt dit taartje. Mijn collega’s bestellen een koffie die in barista-style geserveerd wordt.

108 Copenhagen
’s Avonds ploffen we neer op de banken van een hamburgerrestaurant met een gekke naam, maar een fantastisch uitziende kaart. Ik eet niet zo vaak hamburgers omdat ik het nogal onhandige dingen vind, maar hieraan kan ik niet weerstaan. De giant jalapeño bovenop de burger verklapt de stijl van mijn keuze: yep, ik ging voor Mexican style!

Cocks and Cows Copenhagen

Maandag, vanavond vertrekt ons vliegtuig terug naar Brussel. Het is al een stukje in de namiddag als we aan tafel schuiven voor de lunch. Opnieuw een burger, ik ben op dreef:-) Ik kies voor veggie dit keer, met rode biet en kaas. De geraspte biet vormt als vleesvervanger geen compact geheel, maar zit los tussen de broodjes. Dat leidt tot wat onhandige taferelen, maar de de smaak is wel top. En kijk eens hoe schattig de soep van Dries en Yuri afgewerkt is!

The Laundromat Cafe 3The Laundromat Cafe 2The Laundromat Cafe

Op de luchthaven koop ik nog cadeautjes, waaronder deze zoetigheden en  schoonheidsproducten. Dit zitten nu veilig weggeborgen op de redactie van Tendens. Uit mijn zicht dus, want die chocolaatjes zien er echt veel te verleidelijk uit! Aan de reportagereeks zijn namelijk ook diverse wedstrijden verbonden waarbij je typisch Deense geschenkjes kan winnen. Keep you posted!

Danish sweets.JPG

Save

Save

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

4 reacties op “Verrassingsreis

  1. Oh wat een leuke post, dit. Ik word hier instant vrolijk door. Leuk verslagje en ondanks het onbekende toch niet onbemind, achteraf beschouwd. Weet niet of ik het zou aandurven, zo zonder op voorhand m’n reisbestemming te kennen… Maar goed gezelschap en al dat lekkers maken veel goed. Ik droom al hardop mee als ik dit hier zo lees 🙂 . Kijk dus zeker uit naar het vervolg hier.

    • Thx Hilde! Idd, in de reportage wordt het ook gezegd: het is in de eerste plaats het gezelschap dat een reis geslaagd maakt. Het zijn vrolijke beelden, met veel grappige quotes en een positieve sfeer. Er is nog veel werk aan, maar ik kan zelf bijna wachten om het allemaal tot één geheel gemonteerd te zien!

  2. Pingback: Mealprep met kikkererwten | The Picnic Guest

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: