Persoonlijk

Biënnale Interieur (w42)

De zon verontschuldigde zich dit weekend voor haar afwezigheid tijdens de zomer met een stralende glimlach. Ideaal om op zondag het ontbijt te combineren met wat voorbereiding voor Interieur. Laat je niets wijsmaken, mijn ontbijtjes zien er lang niet altijd zo Instagram-proof uit.

IMG_0515.JPG

Deze harige vriend kwam ook even snuffelen. Het ontbijt was ondertussen afgeruimd dus kon ie lustig op het tafeltje springen.

IMG_0520.JPG

Het mooie zonlicht is ingeruild voor de binnenkant van Kortrijk Xpo. Dit vond ik één van de leukste stands van de Biënnale. Abet Laminati presenteerde laminaatstalen op lessenaartjes. Origineel!

IMG_0538.JPG

Wil ik ook, een kruidentuin die uit de keuken komt gegroeid! Ontwerp: Emmanuel Fraeye.

IMG_0541.JPG

Bulvano, klinkt Italiaans, maar het is Belgisch. De PicNic-tafel achteraan de foto is een mooi voorbeeld van de vage grens tussen werken en ontspannen.

IMG_0539

Zelfde idee bij moederbedrijf Bulo. “Dan” is een modulaire collectie met tig mogelijkheden: Je kan er aan werken, eten, gezellig kletsen,… Aan één tafel kan je zelfs pingpongen. En de baren kunnen dienen om je kledij aan te hangen.

IMG_0556

Zou ik ook geen nee tegen zeggen: Starck voor Duravit.

IMG_0549

Ik heb een zwak voor mooie kranen, meestal duurt dat tot ik het prijskaartje zie. Van deze Scandinavische schoonheden van Vola heb ik de prijs niet gevraagd. Ik hou de illusie graag nog even intact.

IMG_0566

Gloednieuw en Belgisch: De Jackie Lounger van Mr Blue Sky. Vergeten een foto van te nemen. Ach, de persfoto’s zijn sowieso toch sprekender. De Jackie Lounger is stylish wit, met een kleurtje dat kan variëren. Het loungebed heeft inklapbare pootjes zodat het kan drijven in je zwembad. “Of op zee achter je jacht”, aldus de brochure. “Of in het meer nabij je buitenhuisje”. Euh,… is een opblaasbaar zwembadje in een minituintje ook goed?

Pool side_pink_72dpi

Pool_floating wide_72dpi

Ook een opvallende stand op Interieur, die van Magnitude. De jonge designer Maghalie Dooms ontwierp voor het Belgische bedrijf twee bedden onder de noemer “Sense of Time“. First Light simuleert de opkomende zon. Eden is een heerlijk snoezelbed in sprookjessfeer.

IMG_0576

IMG_0572

0 reacties op “Biënnale Interieur (w42)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: