Persoonlijk

Makreeldip (w43)

Een geslaagd recept, een opdracht die me bijgebleven is of gewoon een leuk plaatje,.. Kleine hoogtepunten, een minder dagje,… Op zondagavond overloop ik de week nog eens en zet de foto’s op een rijtje.

Week 43 waar ben je naartoe? Was dat een werkweek of een Formule 1-race? Het probleem van deadline-dagen is dat er visueel weinig te beleven valt, tenzij je vijf foto’s van een computerscherm of de binnenkant van een montagecel spannend noemt.

Gelukkig was er tijd om te sporten (2 x 1 uur in de fitness), maar m’n eetgewoontes waren dramatisch slecht: sugar rush bovenop carb cravings overgoten met een sloot Cola Light. Goede voornemens waren er wel. Die vertaalden zich in screenshots van Instagram-foto’s. Zelfs als je niet veganistisch eet, zien de plaatjes van Veganfoodspot er watertandend lekker uit.

IMG_0551.PNG
IMG_0552
Vrijdagavond sleepte ik mezelf naar de badkamer en vervolgens naar de afsluiter van het filmfestival in Gent. Tickets voor de film had ik niet, wel voor de afterparty. Georganiseerd door Goodlife. Zoals gewoonlijk toverden deze partyproducenten weer een heerlijk concept uit hun hoed met fijne muziek en een mooie aankleding.

IMG_0575.JPG

Weekend! En eindelijk een recept gemaakt uit het boek Power Food van Rens Kroes. Eén van de simpeler bereidingen, een dipje met makreel en tomatensaus. Het brood is pane carasau: flinterdun, krokant brood uit Sardinië. Helaas het laatste restje dat m’n ouders meebrachten van vakantie. Als iemand weet waar in België ik het kan vinden, please let me know.

IMG_0589

Sinds deze zomer was ik op zoek naar boerenkoolchips. Niet zo simpel in het blijkbaar niet echt vegan stukje West-Vlaanderen waar ik woon. Uiteindelijk kon ik de chips bestellen in een natuurwinkeltje in Meulebeke. Ook de boerenkool zelf vinden was geen sinecure. Maar nu lagen er plots grote zakken in de plaatselijke Delhaize. Boerenkoolchips in the making! Maar da’s iets voor week 44.

IMG_0594.JPG

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

0 reacties op “Makreeldip (w43)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: