Persoonlijk

Let’s plog April

Mei is alweer ruim een week oud en ik moet april nog in schoonheid afsluiten met een maandplog. De maand in rewind. Deze post stond al dagen te sudderen in conceptfase. Op zich was de plog samenstellen nochtans niet zo moeilijk: gewoon door m’n fotoarchief scrollen en enkele leuke momenten selecteren. Maar dat is net het probleem: anders dan de luchtige plaatjes doen vermoeden werd april overschaduwd door het plotse overlijden van m’n grootmoeder. Ik heb het geluk gehad om drie van m’n vier grootouders lang te kunnen kennen. Met het overlijden van “memé” heb ik geen grootouders meer en voelt het alsof een stuk van m’n jeugd definitief afgesloten is. Ik ben sowieso niet iemand die makkelijk emoties deelt of laat zien (soms tot m’n spijt) en al helemaal niet op deze blog. Toch wou ik het het een plaats geven, ook al valt het me moeilijk. Ik ben al jaren zo geoefend in over de leuke dingen des levens te schrijven, dat het niet simpel is om plots dieper te gaan. Dat merkte ik ook toen familieleden me vroegen om de tekst voor het kaartje te schrijven. Het werd geen literaire hoogdraverij, maar een aaneenschakeling van vooral anekdotes. Over haar creatieve vingers die vele outfits bij elkaar gestikt hebben. Over de heerlijke chocopasta die ze maakte. Over de originele manier waarop ze met nieuwjaar de centjes wist te verpakken. Dergelijke verhalen en herinneringen zeggen meer over m’n grootmoeder dan een reeks wollige zinnen. En je even wentelen in nostalgie kan een zekere comfort zone creëren, zeker in tijden van verdriet…
IMG_2997

Eigenlijk begon de maand ook redelijk nostalgisch met deze ouderwetse “pateekes”. Een zalige afwisseling met al die macarons en cupcakes die tegenwoordig op feestjes geserveerd worden. Niet op de foto: slagroomsoezen in de vorm van zwaantjes, want die hadden we al op gesmikkeld. Op 1 april sloot patisserie Fevery op de Brabantdam in Gent na 60 jaar de deuren. De nieuwe bewoner, kledingmerk Julia June, wilde dat niet in stilte voorbij laten gaan en organiseerde een feestje. Patissier Benny Fevery toverde nog één keer een lading caloriebommetjes uit z’n oven.

IMG_2942

Ook Tendens-presentatrice Tania ging proeven en snuisterde al eens in de wintercollectie van Julia June. Opnames met de presentatrice worden begeleid door een regisseur. Meestal ben ik daarbij niet aanwezig en beperk ik me als producer tot de voorbereiding en de montagebegeleiding (ook al een flinke hap). Maar nu sprong ik ook eens binnen. Voor de gezelligheid en om taartjes te proeven uiteraard! Het leverde trouwens een leuke aflevering op. Je kan het resultaat hier bekijken.

IMG_4250

Ik kan kinderlijk blij worden van een mooi gevulde lunchbox. Zoals deze werklunch met een trio van mangosalsa, quinoa en in de oven gedroogde kerstomaatjes.

IMG_4220

Ik ging m’n boekje te buiten op Amazon, met dit stapeltje tot resultaat. Kwestie van mezelf ook even weg te sleuren van het computerscherm en ook nog eens een ouderwets boek te lezen. En het staat mooi op de koffietafel.

IMG_4187

Op een dag, of een nacht eigenlijk want het was al na twaalf uur, was ik aan het werk aan de tafel in de woonkamer. Ik was duidelijk niet de enige in huis met een klaarwakkere status. Gelukkig poseerde m’n vierpotige brok energie voor een exemplaar van Wallpaper. Op die manier kan ik ook nog even m’n exquise smaak op het vlak van magazines demonstreren:-)

IMG_4244

Enkele dagen later: meneer ziet het wat minder goed zitten. Een ontsnapping uit de tuin en een passage langs de vuilniszak van de buren leidde tot ernstige pancreasproblemen. Ondertussen is ie gelukkig al aan de beterhand, maar nog steeds niet helemaal de oude. Want toen ging ie aan de haal met een groot stuk chocolade en begon de ellende opnieuw. Ik wist dat chocolade ongezond is voor honden, maar niet dat het puur vergif is. Dus, mocht je het niet weten: nooit, maar dan ook nooit chocolade geven aan een hond!

IMG_4259

De foto’s van bureaus die je op internet tegenkomt, zien er meestal zeer Pinterest-proof uit: Een stijlvolle Apple-computer, hip magazine in beeld, een boeket verse bloemen, één of ander gezond drankje met kokoswater en vooral… opgeruimd. En dan kijk ik naar m’n eigen bureau (in dit geval de keukentafel) en zie ik dit…

IMG_3092

Ik had het al eens over writers block en over de trucjes die ik toepas om het te omzeilen, zeker voor copywriting-opdrachten. Deze is m’n persoonlijke favoriet: voor je begint te schrijven, je gedachten neerpennen in mindmapping-stijl. Een tip die ik leerde van de copywriters van Schrijf.be. Niet in een lijstje, want dat is weer te beperkend, maar in een wolkje. Het werkt echt! Het bovenste blad  is min of meer voor deze plog. Eronder ligt, zeg maar, het echte werk.

IMG_3067

Als regelrechte cava-seut ben ik steeds op zoek naar lekkere en betaalbare cava’s en ander bubbelgenot. Deze is blijkbaar nieuw in het gamma van Delhaize en trok meteen m’n aandacht. Het design van de fles is prachtig, helaas kon de smaak me maar middelmatig bekoren.

IMG_4199

Een rustige zaterdagavond thuis, zonder verplichtingen. Het kan wel eens deugd doen na een drukke week. Vooral als ik de (amateur) foodstylist in mezelf kan loslaten. Ik overweeg al lang om met yoga te beginnen. Maar voorlopig breng ik mezelf tot rust met activiteiten zoals “krullewietjes” uit lenteui snijden.

IMG_4218

Met al die “overnight oats” van tegenwoordig en de populariteit van havermout kon ontbijtgranen-pionier Kelloggs natuurlijk niet achterblijven. Voor het Special K-gamma ontwikkelden ze deze ontbijtpap met havermout, rogge en gerst. Voedingsspecialisten zullen vast vallen over de suiker die erin zit, maar lekker is het wel. En sowieso gezonder dan wat ik soms in de ochtendlijke uren durf binnen te spelen.

IMG_4295

Een roerei met heel veel groene kruiden en paprika. Simpel klaar te maken in een springvorm. Heerlijk! Jammer dat zo’n springvorm afwassen een zekere domper op de eetvreugde zet.

20140424_123957

Het leuke aan m’n job voor Tendens is dat het programma continu mag evolueren. Nieuwe ideeën kunnen op redelijk organische wijze hun weg naar het scherm vinden. Zo wilden we de presentatrice voor het eerst eens langs de persdagen in de showrooms sturen. De opnames waren een kuitenbijtertje voor de hele crew, maar het resultaat ziet er alvast mooi uit. De uitzending ervan wordt verspreid over de komende maanden.

IMG_4294

IMG_4274

Nog een feestje dat om den brode bijgewoond moest worden. Dit keer was ik zelf de reporter. In Knokke opende een mono brandstore van Just Cavalli, de tweede in Europa, de derde wereldwijd. FashionClub70 vierde dat in de winkel én op een stijlvolle, geheime locatie (een mansion zoals zij het noemden) in de prachtige uithoeken van Knokke. Ferm feestje! Het verslag kan je hier bekijken.

IMG_3059

De laatste zondag van april bracht het ideale weertje om buiten te ontbijten. Dit harig beest kwam ook even snuffelen.

IMG_4340

Snijbloemen in de winkel zijn duur. Tijdens een wandeling met de hond kwam ik op het idee om wat bloemetjes te plukken langs de waterkant. Tot ik plots overvallen werd door een gevoel van “magda eigenlijk wel”? Gasboetestress & weg was de romantiek

IMG_4344

Dat een mens niet altijd duizenden kilometers moet reizen om mooie landschappen te zien bewijst dit plaatje. Het doet me een beetje denken aan de landschappen die ik in Finland zag. Een beetje…. Het verschil is dat er in Finland vaak kilometers lang geen gebouw te bekennen is. In Ingelmunster komt er buiten het kader van deze foto al snel een fabriek of opslagloods in beeld. Maar dat kan de pret niet drukken. De kanaalzone is een heerlijke plaats om even tot rust te komen.

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

2 reacties op “Let’s plog April

  1. Pingback: Let’s plog Mei | The Picnic Guest

  2. Pingback: Let's plog Mei - Picnic Pleasures

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d