Koken & genieten

Carpaccio van rode biet met ansjovispasta

Ultradunne schijfjes rode biet, met feta, kappertjes en ansjovispasta.

Mijn culinaire inspiratie stokt altijd een beetje bij rode biet. Ik lust het nochtans wel, maar verder dan een combinatie met geitenkaas, veldsla en appel kwam ik nooit. Tot ik bij een vriendin, die een restaurant runt, bij de gelukkigen was die de restjes mocht helpen opeten. Eén van de restjes was een bord met schijfjes rode biet met feta, kappertjes en… ansjovispasta. Een geniale combinatie waar ik zelf nooit op gekomen zou zijn! Biet heeft een nogal uitgesproken smaak, maar mandoline-dunne schijfjes creëren meer subtiliteit. Zelf voegde ik er nog lente-ui en versnipperde chili aan toe; twee klassiekers die bij ongeveer elk slaatje passen. De feta kan je trouwens vervangen door ieder type geitenkaas of door het meer neutrale manouri. Voor een extra krokante toets heb ik de kaas ingewreven met olijfolie en een zadenmengeling. Nog een beetje balsamicoazijn maakt het helemaal af!

Beetroot recipe

English: I don’t know about you, but with beetroot my culinary inspiration always stops somewhat. I like it, but never came beyond a combination with goat cheese, lettuce and apple. That changed when I was one of the lucky ones who could eat the leftovers at a friend who runs a restaurant. One leftovers was a plate with slices of beetroot with feta, capers and… anchovy paste. A delicious combination I would have never come up with! Beetroot has a rather pronounced flavor, but it’s a lot more subtle when you cut very thin slices of it with a mandoline. I added balsamic vinegar, spring onion and shredded chili. The feta can be replaced with any type of goat cheese or by the more neutral manouri. You can rub olive oil and a seed mixture on the cheese for extra crunch.

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

3 reacties op “Carpaccio van rode biet met ansjovispasta

  1. Pingback: Pimp your salad | The Picnic Guest

  2. Pingback: Sla voor singles | The Picnic Guest

  3. Pingback: Geroosterde rode biet met balsamico en Boursin - Picnic Pleasures

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: