Wanderlust

Breakfast in Vienna

Cafe Central

For the English version, keep on scrolling!

Nederlands: Ik schreef het eerder al: ik ben een moeilijk mens als het over ontbijten gaat. Thuis probeer ik zo veel mogelijk nieuwe en gezonde gerechten uit. Met een reden: doe ik dit niet, dan eindigt het te vaak met een dikke laag chocopasta met daaronder een flinterdun boterhammetje. Of met een spiegelei dat kraakt onder het zout. Eten is bij mij vaak ofwel super gezond ofwel compleet het tegenovergestelde. Door mezelf te verrassen lukt het net iets beter om in de eerste categorie te blijven.

Ook op vakantie speur ik de kaart of het buffet af naar wat originaliteit: ongewone combinaties, nieuwe ingrediënten, mooie presentaties,… Of toch op z’n minst wat meer dan de klassieke croissant, pistolet of eieren. Dat durft nogal eens tegen te vallen. Gelukkig niet zo in Café Central in Wenen. Ik zou zo het vliegtuig opspringen om daar nog eens te ontbijten. Het decor alleen al: type Grand Café, chique grandeur uit de negentiende eeuw. Als ik de reisgids mag geloven kwamen hier sinds 1876 heel wat grootheden als Kafka en Freud een koffietje drinken.

IMG_2282

Lunch of gebakjes staan er ook op de kaart, maar wij kwamen dus voor het ontbijt. De keuze is vrij ruim. De croissants en de eitjes lieten we links liggen en we kozen voor de “Vitaler Frühstücksteller”. Een prachtig gepresenteerd bord met huisgemaakte granola met yoghurt, twee soorten brood, leuk gepresenteerde verse kaas, wat rauwkost, een fruitsalade, vers geperst fruitsap en een warme drank naar keuze. Allemaal gezond en licht verteerbaar, maar opgeteld wel een stevige hap!

Meer lezen over m’n trip naar Wenen? Klik hier.

Cafe Central 4 Cafe Central 5

English: I am a difficult person when it comes to breakfast. At home I try out many new and healthy dishes. For a reason: It’s the only way to avoid that I end up to often with something unhealthy, like a thick layer of chocolate spread above a thin sandwich.

When I pay for a breakfast outdoors I’m always on the lookout for some originality like unusual combinations, new ingredients, nice ways of presentation… I’ve been disappointed every now and then, but not in Café Central in Vienna. I would jump on a plane right away to have breakfast there again. The interior is great, type Grand Café, with an elegant grandeur of the nineteenth century. The travelguide let’s me know that since 1876 many famous people like Kafka and Freud drinked their coffee here. Lunch or pastries are also on the card, but we came for the breakfast. The choice is quite extensive. We ignored classics like croissants and eggs and chose the “Vitaler Frühstücksteller”. A lovely presentated plate with homemade granola with yogurt, two types of bread, spread cheese, some raw vegetables, fruit salad, freshly squeezed juice and a hot drink. For sure a breakfast that kept us going for hours!

Read more about my trip to Vienna? Click here.

Cafe Central 2

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

2 reacties op “Breakfast in Vienna

  1. Pingback: Petite Cuisine | The Picnic Guest

  2. Pingback: 10 vragen aan mezelf | The Picnic Guest

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: