Koken & genieten

Zalmballetjes in een krokant jasje

Fascinerend vind ik het altijd hoe Pascale Naessens met eenvoudige ingrediënten, maar originele combinaties verrassende gerechten op tafel weet te zetten. In één van de afleveringen van Mijn Pure Keuken op Vitaya bereidde ze een voorgerecht met rauwe zalm & een tapenade van pijnboompitten. Ik kon niet wachten om het uit te proberen en m’n moeder beaamde volmondig dat het goed was.

Toen rijpte het idee om een variant te bereiden: een zalmballetje met rauwe of gerookte zalm. De vis is fijngehakt in een cuttermachine en opgesmukt met een beetje olijfolie, limoensap en peper/zout. Daar draaide ik balletjes van en rolde die in een mix van fijn gestampte geroosterde pijnboompitten met olijfolie en balsamicoazijn (de pijnboompitten moeten fijner gestampt zijn dan bij het gerecht van Pascale, zodat het mengsel blijft kleven aan de zalm). Daar bovenop nog een half kerstomaatje en een blaadje munt of basilicum. Een prikker erdoor en klaar!

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

2 reacties op “Zalmballetjes in een krokant jasje

  1. Dankje voor je reactie!
    De armband met een doodskop op is van Magali Pinchasi en de zilvere is van H&M
    xxx

  2. mediameiske

    Thx! Ik heb een zwak voor mooie armbanden en ben altijd op zoek naar nieuwe exemplaren:-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: