Koken & genieten

Frivoliteit in Parijs

Frivoliteit, show én business: dat is samengevat de vakbeurs Mode City in Parijs. Dit lingerie- en badmode-evenement vond vorige maand plaats in de expohallen Porte de Versailles. De organisatoren van Mode City stelden ook dit keer weer enkele flitsende modeshows samen. Ideaal natuurlijk voor een cameraploeg. De cameraman en ikzelf pendelden dan ook een hele dag tussen de standen en de catwalk. Resultaat: zo’n 2,5 uur beeldmateriaal! Lingerie of ondergoed op een rekje spreekt niet zo tot de verbeelding, dus liep het er ook op de standen vol met modellen. Jammer wel dat de hoeveelheid knap verpakt testosteron tot een minimum beperkt was en de mannelijke modellen, alweer, in een figurantenrol geduwd werden…:-)

Fotograferen of filmen zonder een speciale accreditatie was zoals altijd ten strengste verboden en werd ook nauwgezet gecontroleerd. Foto’s van de beurs heb ik dus niet, maar de eerste reportage werd vorig weekend uitgezonden in Tendens. Voor een impressies van de lingerie- en badmodetrends 2013 klik hier (de reportage start op 1min25sec):

Samengevat:

 – Weinig Belgische exposanten. Die vinden hun klanten vooral op Lingerie Pro, de vakbeurs in Antwerpen.

 – Toch een aantal landgenoten voor wie aanwezigheid op ModeCity een must is, waaronder, voor het eerst, la fille d’O.  

–  Lingeriefabrikanten moeten rekening houden met een wijzigende anatomie, zoals cupmaten die maar blijven uitdijen. “D-, E-, F-cups zijn eigenlijk doorsnee geworden” (Isabelle Bracke, Eveden Group). 

– Zowel de grotere cupmaten als de zeer populaire shapewear hebben niet louter een functionele rol meer, maar zien er ook mooi en elegant uit.

Pluto On the Moon S13

 – Ook homewear oogt modieus. “Het mag niet meer die pyjama-look zijn. Waar homewear misschien 10 jaar geleden de vertaling was van een pyjama naar homewear, zie je dat het startpunt nu meer pret-à-porter is. Maar het moet wel comfortabel zijn” (Ann Kluft, Pluto)  

“Accessorize” is meer dan ooit het sleutelwoord voor je strandlook. En de keuze is groot genoeg: “Pareo’s, catsuits, korte en lange jurkjes,… We zorgen er ook elk jaar voor dat de accessoires van de ene serie matchen bij een andere serie. Het mixen en matchen van series onderling is enorm belangrijk”. (Natalie Liekens, Andrés Sardá)

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

0 reacties op “Frivoliteit in Parijs

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d