Wanderlust

Highclass lunapark in Milaan

Een tijdje geleden was ik drie dagen in Milaan tijdens de designweek. Drie dagen die vooral gevuld waren met de meubelbeurs en alle designgekte errond. Als cameraploeg je mogen uitleven op zo’n internationaal spektakel is uiteraard een prachtkans, dus proberen we er altijd het maximum uit te halen. Dit jaar zijn we er voor het eerst zelfs in geslaagd om ook een portie Milanees shopplezier in beeld te brengen. Het videoverslag kan je hier bekijken (start ongeveer op 1min20sec).

Milaan is dé plek bij uitstek waar de Italianen hun gevoel voor stijl en elegantie etaleren. En dat merk je ook aan de architectuur en interieurs van de winkels die een ware oogstreling vormen.

Corso Vittorio Emanuele II, Milan

In Milaan flaneer je zo van de ene hotspot naar het andere hippe adresje. Is het je eerste keer in deze shoppinghemel, dan is het handig om de exploratietocht te starten aan de Piazza del Duomo. Van hieruit loop je zo de Corso Vittorio Emanuele II in. Heel veel bekende namen hier, onder meer H&M, Zara, Mango en Banana Republic hebben er een stek. Maar je vindt er ook shops van Liu Jo, Max Mara en Replay. Een straat voor diverse budgetten dus.

Op het einde van Corso Vittorio Emanuele II brengt de Piazza Babila je naar de Via Montenapoleone, één van de meest iconische straten van de stad. “En van de wereld”, zouden de Italianen zelf zeggen. Ik ben geneigd hen te geloven als ik het rijtje merken overloop dat hier elkaars gezelschap opzoekt: Bulgari, Louis Vuitton, Prada, Dior, Versace,… Tijd om te (window)shoppen hadden wij echter niet want we werden verwacht op de hoek van de straat, bij Fratelli Rossetti. Deze boetiek werd eind maart heropend na een grondige facelift. Mooi en opvallend zijn de lederen vloeren en de wolkachtige plafonds in papier. Samen met de heropening van de boetiek werd ook het “Tailor made project”-gelanceerd: speciaal voor heren die ambachtelijk en met de hand gemaakte schoenen willen. Het kost natuurlijk ook wel behoorlijk wat, maar dan komt er speciaal voor jou een vakman uit de ateliers van Fratelli Rossetti (die gevestigd zijn in Parabiago, op zo’n 30km van Milaan) naar de winkel om je maat op te nemen. De service op maat wordt dan ook enkel in de winkel in Milaan aangeboden.

Voor de dames werd naar aanleiding van de vernieuwde winkel de “Milano” gelanceerd, een collectie veterschoenen in pittige kleurtjes.

In een winkel filmen neemt al snel meerdere uren in beslag, dus moesten we ons beperken tot twee adresjes. Eén van de zijstraatjes van de Corso Vittorio Emanuele II brengt je naar Excelsior, een indrukwekkende concept store die pas vorig jaar de deuren opende. Hier was vroeger een bioscoop gevestigd. Tot de Franse architect Jean Nouvel er zich eens mocht uitleven. Ook al liet hij zich inspireren door de  geschiedenis van het gebouw, toch oogt het interieur erg futuristisch met de flitsende videowalls, doorzichtige liften, roltrappen die baden in een kleurrijk lichtspel, hippe muziek (waarvan je een staaltje kan horen op de website),…:… Je hebt het gevoel dat je in een highclass lunapark terechtgekomen bent… Jammer dat ik geen fototoestel bij had en enkel een aantal telefoonkiekjes kon schieten.

En dan heb ik het nog niet eens gehad over hetgene je hier kunt kopen: High Class kledingmerken voor hem en haar (ik zag er onder andere Theyskens Theory), accessoires (Manolo Blahnik, Louboutin,… need to say more),… Gelukkig had ik geen tijd om te shoppen, want vooral de benedenverdieping was een gevaarlijk oord voor mij: juwelen, parfums, de betere hebbedingetjes en cadeautjes (originele iPhone-cases, een assortiment Moleskine-boekjes, macarons van La Durée,…),…

Je shoppingavontuur in stijl afsluiten kan in Cafe Excelsior. Wanneer je een Prosecco bestelt, krijg je er een heel assortiment aperitiefhapjes bij: nootjes, chips, olijven…, maar ook verfijnde bordjes…. De kunst van het aperitieven moet je Italianen niet leren natuurlijk!

Nog een tip om het shoppingplezier in Milaan nog leuker te maken: probeer dit gidsje te pakken krijgen. Praktisch, interessant en mooi vormgegeven. Hier staat het ook online. De uitgever covert trouwens ook andere grote steden.

0 reacties op “Highclass lunapark in Milaan

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d