Koken & genieten

Kuku aka Iraanse tortilla

Ik hou wel van het concept van het BBC-programma Economy Gastronomy (bij ons te zien op Njam), wellicht omdat ik er me een beetje in herken: Mensen die te veel geld aan eten spenderen worden door twee chefs op het juiste spoor gezet. Chef Allegra McEvedy maakte onlangs een speciale soort tortilla die ze kuku, oftewel de Iraanse variant van de tortilla, noemde. De belangrijkste ingrediënten zijn naast spinazie, een aardappel en een hoop eieren. Het volledige recept vind je hier. Het leuke is dat je er qua kruiding heel veel kanten mee uit kan. Als ik nog een tip mag geven daaromtrent: Voeg de eieren pas op het allerlaatste moment toe aan de mix van ingrediënten. Voordien zorg je dat de kruiding op punt staat, want proeven van een mengsel met rauwe eieren is natuurlijk niet echt smakelijk.

De tortilla krijgt de allure van een volledige maaltijd in combinatie met een fris slaatje, zoals met feta, een slasoort naar keuze en radijsjes.

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

1 reactie op “Kuku aka Iraanse tortilla

  1. Pingback: Iraanse tortilla aka kuku - Picnic Pleasures

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d