Home Sweet Home

De speeltuin van de kerstman

Eind augustus, toen we nog massaal klaagden over die slechte zomer, stapte ik binnen in een wereld die zich best laat omschrijven als de voorraadkamer van de kerstman. Sindsdien mocht ik me meermaals om professionele redenen verdiepen in decoratietrends voor de feesten. Gelukkig zat er toen nog een zwoele herfst aan te komen anders zag m’n interieur er wellicht al maanden uit als een scène uit een kerstfilm.

Ik zou ook niet willen dat de sint struikelt over een kerstboom of slingers, dus oefen ik netjes geduld uit tot 7 december. Maar een mens mag zich wel al informeren natuurlijk. Enkele mooie sfeertjes die bij mij in het oog sprongen:

Lichtgroen is dit seizoen een trendy alternatief voor het klassieke kerstgroen. De combinatie met tinten als sepia, en oesterkleur, zorgt voor een zacht en tegelijkertijd fris totaalbeeld.

 

Een kerstbol kan nog steeds rond en glanzend, maar dat hoeft niet per se. Fluffy en met ruitjesmotief kan ook.

Eindejaar is een periode van contrasten: het gure buitenleven met z’n barre temperaturen versus de warme gezelligheid van het interieur. Dit decor verenigt die twee met een harmonie van ongepolijste materialen en zachte tegenhangers.

Hier waande ik me even op de set van een oude Hollywood-film. De “roaring twenties” zorgen voor een verrassende twist in de kerstversiering. Maskers en charleston-stijl brengen klassieke glamour weer tot leven.

Ook wie smelt voor het traditionele rood wordt ruimschoots verwend. Hartverwarmend en met grappige accenten zoals paddenstoeltjes als alternatief voor kerstbollen.

PS: Alle foto’s werden genomen bij Van der Vennet, groothandel voor decoratie en meubelen. Wil je ook eens flaneren in de speeltuin van de kerstman? Alle info vind je hier.

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

0 reacties op “De speeltuin van de kerstman

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: