Wanderlust

Lovely Lille

Een tijdje geleden mocht ik ter voorbereiding van opnames naar Rijsel. Het leverde een snelcursus shopkennis op, want ik kende de stad nauwelijks. Nochtans ligt het op slechts een half uur van m’n deur en stikt het er van de winkels die je bij ons weinig (zoals Lush) of zelfs niet (The Kooples) vindt.

Er is natuurlijk Euralille en de rest van het centrum waar de bekende ketens samenscholen. Voor een mix van wat duurdere boetieks en pittoreske winkeltjes moet je in Vieux Lille zijn: Vlakbij het centrum en toch een heel andere sfeer.

Helaas was ik m’n fototoestel vergeten, dus moet je het doen met een plaatje van enkele visitekaartjes. Op de koop toe verdronk ik m’n notities in een sloot cola light. Gelukkig kon ik alle interessante adresjes redden!

Fashion

Serie Noire, Rue Lepelletier 14:  Hippe kwaliteitsmerken van bekende namen (genre Ann Demeulemeester, Chloé, Drie Van Noten, Dsquared, Haider Ackermann,…) voor hem en haar.  Ook het interieur is indrukwekkend. Typisch voor heel Vieux Lille zijn de rustieke binnenmuren en dat komt hier prachtig tot z’n recht.

Michelruc, Rue Basse 28: Als hij een nieuwe outfit nodig heeft en het wat mag kosten. Think Dolce & Gabbana, Gucci en Moncler. PS: Toegegeven, de naam zorgde even voor een puberaal gibbermoment, maar de zaak is dus wel degelijk genoemd naar de eigenaar die eigenlijk Michel Ruk heet.

Essentiel, Rue des Débris Saint-Etienne 92 op de hoek met de Rue Lepelletier 21B: Indrukwekkende winkel met een collectie die voor de Belgische fashionlover weinig introductie nodig heeft natuurlijk.

Home sweet home

Flamant, 59 / 61 Rue Esquermoise: Terwijl we nu toch landgenoten in de schijnwerpers zetten, waarom de Flamant-vestiging niet eens binnenlopen? Een walhalla als je verslingerd bent aan de stijl van het internationaal vermaarde meubel- en decoratiemerk.

Du Bout Du Monde, Rue Esquermoise 58: Even verderop dus. Een merknaam met een aantal vestigingen in Frankrijk. De collectie oogt chic, een soort nouveau classique, maar duidelijk met een Franse savoir vivre.

Roche Bobois, Rue Esquermoise 75-77: Voor wie beter aardt in een modern interieur. De keten heeft ruim 200 vestigingen wereldwijd, waaronder ook in Brussel, Antwerpen en Luik, maar voor een West-Vlaming is Rijsel dichter natuurlijk!

Jean Maniglier, Rue de la Monnaie 91-95: Zwaar onder de indruk van deze winkel. In de eerste plaats omdat je hier heel originele meubelen en decoratie kunt scoren. Maar ook omwille van het interieur. Er lijkt geen einde te komen aan de vele trappen en gangen. Achter ieder hoekje doe je nieuwe ontdekkingen!

Lekker!

Tous les jours dimanche, Rue B. Masurel 13: Als je hier binnenstapt ga je oprecht geloven dat het iedere dag zondag is. Dit charmante thee- en koffiehuis serveert ook een kleine lunchkaart. De sympathieke zaakvoerders sleepten allerlei oude spullen aan en combineerden alles tot een gezelllige mengelmoes die toch lijkt samen te horen. Een site hebben ze niet, maar dit zegt ook al heel wat.

Patrick Hermand, Rue B. Masurel 1bis: Patisserie, macarons,… need to say more?!

Aux merveilleux de Fred, Rue de la Monnaie 67: Nog meer goddelijk zoet!

La Bottega, Rue au Peterinck 8bis: Italiaanse specialiteiten

Oui, Rue Des Bouchers 13: Jummie-kaart (zei ze uit ervaring!) Geweldig interieur ook. Zowel voor zakelijke en vriendschappelijke onderonsjes, als voor een “laten we eens in elkaars ogen verdrinken”-etentje.

De Rode Koe, Rue de la Monnaie 71Niet naartoe geweest, maar het staat op m’n to do-lijstje. Zelfde zaakvoerders als van Boergondië in Westouter. VDus ook seizoensgebonden producten op eigen land gekweekt. Zowel om mee te nemen als om ter plaatse op te smikkelen.

Beauty:

Helaas was er geen tijd om veel beauty ontdekkingen te doen. In de Rue B. Masurel passeerden we wel aan Ombres Portées, een parfumerie die er zeker veelbelovend uitzag!

Tot slot: 

Voor de praktisch ingestelde geesten: Parkings genoeg in Rijsel. Voor Vieux Lille kan het onder meer ondergronds aan de Rue Comtesse (aan het Musée de l’Hospice Comtesse) en aan de Rue Lepelletier.

0 reacties op “Lovely Lille

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: