Koken & genieten

Op een bedje van…

Ik zou liegen mocht ik zeggen dat ik niet een heel klein beetje trots ben op dit voorgerechtje dat ik op kerstavond uit m’n mouw schudde.

Inderdaad, onder die coquilles ligt een schijfje zwarte pens. ‘Zwarte pens’, dat klinkt een stuk smakelijker dan het West-Vlaamse ‘bloewost’! En ok, het is niet meteen de meest populaire soort worst. Maar als je niet te lang nadenkt over de herkomst van het product en vooral dankzij het feit dat ie gebakken is, vind ik dit nu en dan best lekker. En het combineert goed met de coquilles.

Dit idee komt trouwens van Jeroen. Ik ben niet bepaald een soepwonder, dus heb ik het knolseldersoepje uit dit recept achterwege gelaten. Ook de bospaddestoelen moesten sneuvelen, wegens reeds paddenstoelen in het hoofdgerecht. In de plaats kwam een pastinaakpuree met een flinke klont echte boter erin. De groene blaadjes zijn postelein. Omdat ik dit op restaurant al eens gegeten had, eveneens in combinatie met coquilles en een pureetje. Wijze les: Postelein is een groente en geen kruid. Weet ik sinds vorige week en sinds een vruchteloze zoektocht in de kruidenrayon…

Het radijsje kwam er op redelijk organische wijze en zonder al te veel na te denken bij. Dan nog wat citroenolie over de puree druppelen en een beetje peper over het hele gerecht. En smullen maar. En al zeg ik het zelf: dit was echt fantastisch lekker. Opmerkelijk bovendien: Ik slaag er niet altijd in om alle ingrediënten perfect op temperatuur te serveren (zeker niet als ik nog met een serveerring moet prutsen). Maar dit keer was het wel goed gelukt. Allée, na wat sukkelen om het bord goed op de foto te krijgen was het al iets minder. Maar toch, jey voor mezelf!

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

2 reacties op “Op een bedje van…

 1. Veel leesplezier. Dat is toch beter dan kuisplezier. Niet ?
  Prettig eindejaar.
  Jean Philip
  http://www.jeanphilipdetender.com

 2. mediameiske

  Ik heb er al een stukje in gelezen en ben al zeker dat het leesplezier gegarandeerd is en dat het een inspirerend boek is!
  Ook aan u een prettig eindejaar!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: