Koken & genieten

Gevulde aardbeien

Is de zomer voor jou niet compleet zonder aardbeien? Dan zijn deze gevulde vruchten vast iets voor jou! In dit recept hou ik ze redelijk gezond en eet ik ze zelfs als ontbijt. Maar je kan ook lekker uit de bocht gaan met volle room, extra suiker,… En als je bijvoorbeeld gemalen koekjes gebruikt in plaats van noten dan krijg je een soort mini cheesecake. Ideaal voor een tuinfeestje of picknick!

Tip: je kan papieren pralinevormpjes gebruiken om de aardbeien in te serveren, maar met een eierschaaltje lukt het ook. Bovendien: Als je dit schaaltje in een bakje stopt kan je ze ook gemakkelijker vervoeren.⠀ ⠀

Ingrediënten (voor 12 aardbeien)

 • 12 aardbeien
 • 50gram roomkaas⠀
 • 50gram dikke yoghurt (Griekse, skyr,…)⠀
 • Rasp van limoenschil⠀
 • Handje pistachenootjes⠀ ⠀

Bereiding:

 • Haal de roomkaas alvast uit de koelkast. Zo kun je er straks gemakkelijker mee aan de slag.⠀
 • Plet de nootjes in een vijzel.⠀
 • Snij een dun laagje van de onderkant van de aardbeien zodat ze makkelijker blijven staan. Snij het steeltje eraf en hol de aardbeien voorzichtig wat uit. Deze overschotjes hoef je niet weg te gooien, maar kan je in het onderstaande mengsel mixen.⠀
 • Vermeng de roomkaas met de yoghurt.⠀
 • Voeg de rasp van de limoenschil toe en de overschotjes van de aardbei.⠀
 • Mix tot een luchtige substantie (in een blender gaat dit makkelijkst).⠀
 • Vul de aardbeien met het mengsel.⠀
 • Strooi er wat van het nootjesmengsel over.⠀
 • Enjoy!

Zin in meer Picnic Pleasures? Je kan me ook volgen via Facebook en Instagram. En als je iets klaarmaakt, tag me gerust met #picnicpleasures!

Giveaway! Comment op deze post om kans te maken op een picknickmand!

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

0 reacties op “Gevulde aardbeien

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: