Persoonlijk

Grote kuis

Ik ben met vakantie. Het wordt een weekje thuis. De bankrekening laat het niet toe om één van m’n favoriete vakantieoorden te bezoeken. Niet dat ik het erg vind om thuis te blijven. Lekker wat lummelen. Eindelijk eens tijd om iets meer dan enkel de titels te lezen in de krant. Om m’n digicorder af te helpen van z’n indigestie (zodat er plaats is voor een nieuwe lading ‘must see’-programma’s). Om rustig met de hond te gaan wandelen. Veel concrete plannen heb ik, bewust, niet. Wel deze drie doelstellingen:

1. Het boek “Alles is een verhaal” van Jean Philip De Tender uitlezen.

2. M’n huis flink uitmesten

3. Hetzelfde, maar dan met m’n mailbox. “Mag je niet doen tijdens je vakantie”, zeggen collega’s dan. Nee, eigenlijk niet, maar toch is het een erg louterend gevoel om te snoeien in die ruim 800 mails. “800 mails?” Inderdaad.

Ik ken ze hoor, de tips om efficiënter om te gaan met elektronische communicatie. En toch slaag ik er nog altijd in om een virtuele chaos te creëren. Vreemd genoeg overkomt het me weinig dat ik zaken vergeet.  Een soort orde in de chaos… Maar soms glippen van die kleine taken door de mazen van het net. Zoals aanvragen om een wmv’tje te bezorgen van een reportage bijvoorbeeld. En dan denk je “Shit, heb ik dat nog niet gedaan?” Dit soort klussen hebben niet meteen gevolgen voor de uitzending zelf, maar ze zijn wel belangrijk naar feedback toe. Dus geeft het een goed gevoel om eindelijk schoon schip te kunnen houden in de kleine klusjes. Dat je mails kunt deleten die je ooit bewaarde omdat ze “misschien nog van pas konden komen”, maar nu hopeloos gedateerd zijn. Dat je berichtjes die je nodig hebt voor volgend jaar nu alvast een goede plaats kunt geven…

De ruim 800 mails zijn al geslonken tot 611. Morgen doen we verder. Ondertussen heb ik er ook al dit artikel bijgenomen. Kwestie van een cleane start te maken in 2011. Goede voornemens niewaar:)

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

0 reacties op “Grote kuis

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: