Television

“Na-Nu Na-Nu”

morkmindythecompletefi1462_f.jpg

Nu lijkt het ontzettend oubollig, maar nog geen vier maanden geleden liepen Nederlanders mekaar massaal te goeiemoggelen. Zestien jaar geleden gebeurde hier in Vlaanderen hetzelfde met “Yo de mannen”. En ook in 1978 kenden ze dankzij de televisie al modewoorden: Robin Williams lanceerde toen de lichtjes onnozele begroeting: “Na-Nu Na-Nu” uit de serie Mork & Mindy. Eind jaren zeventig zat ik nog te veel in de “Klein Klein Kleutertje-fase”, dus leerde ik Mork & Mindy pas begin deze eeuw kennen toen VT4 hen nog eens vanonder het stof haalde. Je mag me altijd uit bed halen voor wat seventieshumor (interpreteer dat vooral niet al te letterlijk…). Toen ik vorige week het eerste seizoen op dvd zag liggen, grepen m’n handjes er dan ook gretig naar. Ok, de houdbaarheidsdatum van de humor is soms een tijdje overschreden, maar Robin Williams blijft ongeëvenaard als… Nou, vooral als zichzelf eigenlijk. De verzameling typetjes die elkaar aan een razendsnel tempo afwisselen hebben we natuurlijk wel vaker gezien bij hem, maar het blijft wel grappig. Vooral als je weet dat Williams z’n tekst bijna volledig bij elkaar improviseert. Dus als je op zoek bent naar wat pretentieloos amusement: “Na-Nu Na-Nu”!

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

0 reacties op ““Na-Nu Na-Nu”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d