Genieten

Op zoek naar evenwicht…

Laatst in de Rituals verzeild geraakt. Een winkel waar ik zoveel mogelijk in een grote boog omheen probeer te lopen…., wegens te verleidelijk. Eenmaal binnen is er vaak geen houden meer aan. Getuige m’n meest recente oogst.

De spulletjes rechts in beeld komen als eerste in m’n grijpgrage handjes terecht. De “Chinese Silk – 24h antiperspirant stick” prikkelt meteen m’n reukzin. Nog nooit een deo gehad die zo’n indringende geur verspreidde, op een goede manier dan. De geur blijft trouwens een eeuwigheid hangen. Of het werkelijk 24 uur is, vind ik niet belangrijk. Eén keer per dag de sensatie van een nieuw laagje (of nevel als je voor de spray kiest) is echt te weinig!

De tweede vangst heet “Eve’s kiss”, een lipverzorger met appelsmaakje. De tester ruikt in ieder geval lekker en voelt verzorgend aan op m’n hand (nee, ik ga echt geen testers op m’n lippen smeren zoals ik iemand ooit eens zag doen). De UV-filter herinnert me eraan dat ik meestal vergeet om dit plekje te beschermen tegen de zon. Het is dan ook vooral deze troef die me aanspoort om de balsem te kopen. Eenmaal thuis bemerk ik echter dat het product toch iets te dik is naar m’n goesting. De smaak is ook minder lekker dan de geur. Een pluspunt is dan weer dat Eve’s kiss een zwoele, subtiele glans achterlaat.

Terug naar de Rituals-winkel. Ik banjer nog steeds lustig rond in dit walhalla van lekkere geuren en prettige texturen en besnuffel uitgebreid de testers, tot een verkoopsjuffrouw me onderschept. Gewoonlijk ben ik niet het type klant dat snel op zoek gaat naar assistentie, maar dit keer laat ik me gewillig naar de wastafel geleiden. Daar demonstreert de juffrouw me de Wai Wang scrub uit de nieuwe Tao-lijn. Tussen de verkoopspraatjes door onderhoud ze een collega over de zonnebrand die ze de dag ervoor opgelopen heeft. Ik krijg het ervan op m’n heupen, maar gelukkig spreken de producten voor zich…

Ik had hier en daar al gelezen over de Tao-lijn: een collectie die naast een verzorgende functie het lichaam en geest ook in balans brengt. De reeks illustreert perfect waar Rituals zo sterk in is: uitstekende producten verpakken in een feel good-factor. Het slanke flesje vooraan op de foto is de “bed en body mist”: Een spray die je vlak voor het naar bed gaan over je lichaam en/of kussensloop verstuift. Onder meer de witte lotusbloem moet ervoor zorgen dat je helemaal tot rust komt en prettig inslaapt. Je kan erin geloven of niet, maar het ruikt fantastisch, alsof je tijdens een massage zou wegdoezelen. En wie wil nu niet in slaap vallen met een lekker geurtje?

Naast de scrub en de “bed & body mist” kan ik evenmin weerstaan aan de lichaamscrème en de body- en massage-olie. Allemaal met dezelfde heerlijke geur, fijne textuur en verzorgende eigenschappen. M’n betaalkaart krijgt uiteindelijk een knauw, maar m’n Yin en Yans zijn nog nooit zo goed in balans geweest!

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

5 reacties op “Op zoek naar evenwicht…

  1. Chinese silk wordt niet meer verkocht?

  2. Hier ook fan van Rituals :-). De sakura scrub behoort tot een van m’n favorieten. Nu ja, in feite zijn quasi al hun geuren wel ok. Zo ook hun geurkaarsen, overheerlijke theesoorten… Echt zalig hé.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d