Koken & genieten

Heaven on a cracker

Niet dat al m’n kookexperimenten tot een waanzinnig succes leiden. Verre van (vandaar de titel van deze categorie: “Nigella vs the Swedish chef”). Maar er zijn er toch een paar waar ik wél een beetje trots op ben, zoals dit aperitiefhapje. Het begon op een zaterdagavond: Die voorgesneden tonijntartaar uit Delhaize viel nogal groot uit voor 1 persoon. Het op een bord kwakken en zo oplepelen was ook zo zielig en eenzijdig. Toen viel m’n oog op het zakje crackers van bij Aldi en kijk dit hapje was geboren. Super gemakkelijk!

Ingrediënten:

– Verse tonijn (kan je dus kant-en-klaar kopen in Den Delheis) met een ieniemienie flesje sojasaus erbij en al

– Kleine crackers of chips. Zoals die van bij Aldi. Ze komen in twee smaken, tomaat en zure room/ajuin. Voor deze foto was ik niet meer tijdig in de Aldi geraakt. maar de chips met “Salt & Fresh Ground Pepper” van Kettle “will do the trick”

– Zure room

– Koriander

– Balsamico-crème

– En tot slot: Een toefje geduld, want het is een beetje prutsen.

Bereiding:

Meng de tonijn met de sojasaus. Zout en peper erbij naar smaak. Leg wat tonijn op de chip of cracker. Daar bovenop komt een toefje zure room. Een druppeltje balsamico-crème en een blaadje koriander maken het af. De truc is nu om die hele handel in één keer in je mond te stoppen, zodat de smaken zich goed vermengen. Oh my, heaven on a cracker!

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

0 reacties op “Heaven on a cracker

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: