Koken & genieten Tussendoortjes

Yoghurt-granolalolly

Een yoghurt-granolareep, maar dan op een stokje! Perfect om in te vriezen zodat je altijd een lekker tussendoortje bij de hand hebt! Bovendien ook super makkelijk te maken en aan te passen met je favoriete ingrediënten.

Ik publiceerde deze yoghurt-granolalolly eerder al op TikTok (scroll naar beneden voor de video). Ondertussen heb ik de bereiding wat meer op punt gezet. De hoeveelheden blijven wel een beetje op gevoel en naar smaak. Check gerust de tips voor variaties.

De silicone vormpjes vond ik bij bol.com. Je vindt ze zowel per vier als per acht.

Let wel: dit zijn dus de mini-varianten. Ik heb ook een groter formaat, maar dat lijkt me meer iets voor echte ijsjes of voor cake (deze vormpjes zijn ook ovenbestendig). Voor deze yoghurt-granolalolly’s zijn de kleine vormpjes perfect.

De houten stokjes krijg je er sowieso bij, maar ik wilde liever de blinkende herbruikbare stokjes die ik ooit eens op een feestje zag. Het was even zoeken, maar uiteindelijk bleek Amazon ze te hebben.

Kleine tip bij de vormpjes: het gaatje waar de stokjes door moeten is niet voorgeprikt. Dat moet je dus zelf doen:-) Een beetje vreemd, ik dacht eerst dat ik de vormpjes zou kapotmaken. Maar het is dus blijkbaar normaal. In de reviews bij het artikel las ik dat iemand dezelfde ervaring had.

Waarom kokosolie?

Via sociale media krijg ik wel eens de vraag waarom ik de chocolade smelt met kokosolie. Dat heeft twee redenen: het maakt de chocolade makkelijker om mee te werken omdat de consistentie wat vloeibaarder wordt. Met als gevolg (en de tweede reden) dat je een dunner laagje krijgt rond de lolly’s. Van een dikke plak koude pure chocolade worden je tanden sowieso niet gelukkig:-) De kokosolie is ook lekker krokant als je erin bijt. Gebruik niet te veel kokosolie, want dan krijgt de chocolade een vettige film wat niet echt lekker is.

Yoghurt-granolalolly

Een yoghurt-granolareep, maar dan op een stokje! Perfect om in te vriezen zodat je altijd een lekker tussendoortje bij de hand hebt!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Gang Tussendoortje
Porties 4

Ingrediënten
  

 • 75 g Griekse yoghurt
 • 25 g granola
 • 100 g pure chocolade
 • 2 tl kokosolie
 • 25 g witte chocolade

Instructies
 

 • Vermeng de yoghurt met de granola.
 • Stop een stokje in alle vormpjes. Verdeel het granolayoghurtmengsel over de vormpjes en vries 2 uur in.
 • Smelt de chocolade met 1 theelepel kokosolie.
 • Leg een bakpapier op een snijplank.
 • Haal de lolly’s uit de diepvries en dip ze allemaal in de chocolade. Leg de lolly’s op het bakpapier.
 • Smelt de witte chocolade met de resterende theelepel kokosolie. Druppel de chocolade over de lolly's.
 • Laat nog eens een uur opstijven in de diepvries.
 • Haal de granola-lolly’s uit de diepvries. Ze hebben een 10-tal min. ontdooi-tijd nodig.

Notities

 • Ik gebruik een potje voor de chocoladecoating, maar eigenlijk is een beker makkelijker 😄
 • Zorg dat de granola uit niet te grote stukken bestaat.
 • Blauwe bessen of andere kleine stukjes fruit toevoegen kan ook!
 • Lekker alternatief voor de witte chocolade: gehakte noten, hennepzaadjes, geraspte chocolade,…
 • Meenemen in de lunchbox kan, mits je de box koel kunt houden.
Heb je dit recept geprobeerd of heb je een vraag?Laat gerust een reactie achter!

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

0 reacties op “Yoghurt-granolalolly

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: