Koken & genieten Persoonlijk

Even stilstaan…#1

Januari begon bijna geruisloos. Met een rustige oudejaarsavond en een gezellig familiefeest. Geen kater noch indigestie. Zalig!

Nieuwjaarstaart

Echte vakantie nam ik niet, maar genoot wel van de kalmere periode. Toch kwam alles al snel weer op kruissnelheid. Tussendoor schreef ik niet minder dan vier artikels voor deze blog, maar wegens nog niet helemaal tevreden zijn ze de conceptfase nog niet ontgroeid.

Het leek me ook zo vreemd om na ruim een maand afwezigheid, er meteen weer in te knallen zonder jullie een fijn 2018 te wensen! Geluk wensen kan toch iedere dag van het jaar niet? Dus bij deze, ook al is een deeltje van 2018 al geschiedenis, wens ik jullie de komende maanden heel veel geluk, behaaglijke liefde en een goede gezondheid!

Ook al verwaarloos ik deze virtuele spot vaak meer dan me lief is, toch zijn de plannen concreet om hier heel wat meer leven in de brouwerij te brengen. Het leek me leuk om af te trappen met een terugblik op de voorbije maand. Ik kwam trouwens op het idee toen ik deze mooie post las van Annelies van Een Lepeltje Lekkers. En zij had het dan weer van de Kelly wiens “As we speak”-reeks op Tales From the Crib ondertussen uitgegroeid is tot een klassieker.

Januari was de maand waarin eindelijk het einde aangekondigd werd van een verbouwperikel dat al heel lang aansleept. Als alles goed verloopt, komt het misschien nog voor de zomer goed. Fingers crossed…

Interieurfoto

Als je fan bent van Sandra Bekkari stond je begin januari misschien in de Albert Heijn om de foodbox op te halen? Als je Nooit meer diëten 4 kocht, kreeg je er gratis een doos vol gezonde producten bij. Een collega was zo lief om er ook eentje voor mij mee te nemen. De eerste dag van de actie stond er om 8u ’s morgens al meteen heel wat meer volk op de parking van de supermarkt dan normaal! Het duurde trouwens tot vorig weekend eer ik eindelijk tijd had om te koken uit het boek, maar dat maakte ik dan meteen goed met twee gerechten. Later daarover meer!

Op vrijdagavond nog Delhaize binnen duiken, loopt meestal af met de minst gezonde opties. Ach, ik maak mezelf dan wijs dat Kettle de betere chips produceert:-) Heb je trouwens deze nieuwe varianten al geproefd? Ze zijn heerlijk!

Kettle Chips

Viervoeter Simba staat steeds garant voor grappige taferelen. Op een saaie maandagavond was ik aan het rommelen in huis: stof afnemen, stofzuigen,…  Simba had zich uit de voeten gemaakt en lag in z’n bench te soezen. Tot ik opeens een licht gejank hoorde. Ik was zo opgegaan in de huishoudelijke flow dat ik een wegversperring gecreëerd had. Met niet-begrijpende hondenogen tot gevolg:-)

IMG_2822

Voor het eerst met Simba naar zee! We trokken naar Groede, net over de grens in Nederland. Wat een prachtige kustplaats: Met heel brede stranden en, op enkele strandbars na, nauwelijks gebouwen. Simba was enthousiast, maar toch niet geneigd om in het water te duiken.

Een opdracht in Antwerpen was een goede gelegenheid om nog eens te gaan eten bij Balls & Glory aan het MAS. Het was m’n tweede keer en opnieuw stelde het niet teleur. De inrichting, de homemade limonade en natuurlijk de heerlijke ballen met stoemp (of een slaatje in mijn geval): het is duidelijk waarom het concept van Wim Ballieu zo’n succes is.

Januari was een vrij drukke maand waarin ik toch wat gas moest terugnemen. Verkoudheid, hoofdpijn, doodmoe,… ; de winterbeestjes hadden me duidelijk te pakken. Hoog tijd om wat vitaminerijke drankjes te drinken in plaats van m’n oude vertrouwde Cola Light…

IMG_2966

In Deinze vond het winterfestival Fika plaats. De organisatoren hadden een soort iglo gebouwd aan de Leie. Met alle ingrediënten die je ook op een zomerfestival verwacht: deejaysets, lekkere hapjes en drankjes, maar dan in een winterse sfeer. Prachtig initiatief!

Bij uitstek één van m’n favoriete bezigheden: lange baden nemen. Wat leeswerk en een glaasje erbij. En vooral heel veel schuim. Ultieme ontspanning!

Weinig gekookt uit kookboeken de voorbije maand, wegens veel restjes van feestjes en vooral een te volle voorraad in kasten en diepvries. Recyclagekoken noem ik het. Een restje salsasaus uit een potje kreeg een nieuw leven als pastasaus bij vegetarische balletjes. Ik heb er nog een ajuintje bij gefruit voor extra smaak.

IMG_9235

Deze lunchbox is gedeeltelijk een restant van een kaas- en wijnavond. Wist je dat kaas en selder het heel goed kunnen vinden met elkaar? Perfect voor slaatjes!

IMG_2941

De pulp van sapjes is ideaal om groenteburgers mee te maken. Ik had in de diepvries nog een mix van rode biet, wortel en gember zitten. Daarbij kwam nog een blikje linzen. Ik had geen eieren in huis, maar een veganistische site bood een alternatief als binding: 1 eetlepel lijnzaad even laten weken in drie eetlepels water. Met wat paneermeel erbij en voorzichtig omdraaien hielden de burgers stand.

IMG_9410

Februari belooft nieuwe culinaire inspiratie. Zoals vanavond tijdens een eenmalige kooksessie bij Syntra West. Op het menu: originele belegde broodjes. De sessie is eigenlijk bedoeld voor uitbaters van b&b’s, broodjeszaken en slagerijen, maar een foodblogger zullen ze er ook wel toelaten zeker:-)

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

6 reacties op “Even stilstaan…#1

  1. Marleen Caenepeel

    Goed gedaan 👍👍👍

  2. Leuke dingen allemaal. Die hond van jou ziet er echt een lieve uit. Eens lekker uitwaaien aan zee…heerlijk! Groede als kustplaatstje kende ik nog niet, m’n voorkeur gaat ook naar de Nederlandse kust als ik naar zee trek. Dus die tip onthoud ik graag.

  3. Pingback: Hemelse match: Kaas en selder – The Picnic Guest

  4. Pingback: Dit is mijn huis – The Picnic Guest

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d