Koken & genieten

Naughty Lemonade

FullSizeRender(1)

Mei is zo’n beetje de zomerse tegenhanger van de eindejaarsperiode. In mei komt niet alleen de natuur, maar ook de partyscène weer helemaal tot leven. Als het geen communiefeesten, trouwpartijen of babyborrels zijn, dan lonken de terrasjes of de barbecues. Die feestelijkheden gaan telkens gepaard met allerlei calorierijke verleidingen. Hapjes én vooral ook drankjes. Alcohol is een stille dikmaker. Je moet niet eens zwaar over de schreef gaan om te veel calorieën binnen te krijgen. Vooral cocktails zijn sneaky. Ik hou er niet echt van, tenzij ze met enige kennis van zaken gemixt zijn. Helaas zijn de hoeveelheden alcohol en suiker vaak volledig uit balans.

Onlangs botste ik op een super simpel cocktailreceptje van Jessie Pavelka. Deze Amerikaanse fitnessexpert ziet er niet alleen onaards aantrekkelijk uit. Het lijkt bovendien ook nog eens best een toffe pé. Maar goed, dit terzijde. Jessie gaf in een Amerikaanse show tips om je lijf beach proof te krijgen zonder Spartaans te moeten leven. Deze cocktail met wodka was één van de tips. Wodka is het drankje met zowat de minste hoeveelheid calorieën en met de groene thee en de limoen ben je toch redelijk goed bezig. Ik heb eventjes moeten uitzoeken hoe het zit met de verhoudingen, aangezien Amerikanen met oz, oftewel fluid ounce rekenen. Maar je moet echt geen Manuel Wouters zijn om dit tot een goed einde te brengen. Officieel heet het Jessie’s Hard- Body Lemonade, maar ik vind Naughty Lemonade leuker klinken. De hoeveelheid alcohol is beperkt gehouden, zodat je niet van bij de eerste teug een mokerslag krijgt. Ook zin om te nippen van deze kleine zonde met healthy trekjes?

Naughty lemonade

Benodigheden (voor 1p):

180ml groene thee

30 ml citroen of limoen

30 ml wodka

Optioneel: een geutje limonade (heb ik weggelaten vanwege de toegevoegde suikers. En voor de smaak vind ik het niet nodig)

Bereiding (nou ja, ‘bereiding’…)

Zet een tas groene thee en laat afkoelen.

Vermeng met de andere ingrediënten.

Serveer in een cocktailglas met een schijfje limoen.

En voilà, je zomerse, frisse ‘lowcal’ cocktail is klaar om te nippen!

Tip: Wil je meer weten over de invloed van alcohol op je lijf en sportieve prestaties? Het Nederlandse online magazine SpornoTV gaat er hier dieper op in met goed gestoffeerde argumenten en info.

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

2 reacties op “Naughty Lemonade

  1. het ziet er echt prachtig uit, maar ik vraag me echt af hoe die groene thee daarin gaat smaken… om eens te proberen een van de weken!

  2. Ik had aanvankelijk dezelfde reactie, maar het resultaat is verrassend lekker. Als het ware een soort frisse limonade. Maar dan eentje met een licht alcoholische toets:-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: