Persoonlijk

Lijnenspel & zo (w44)

Een geslaagd recept, een opdracht die me bijgebleven is of gewoon een leuk plaatje,.. Kleine hoogtepunten, een minder dagje,… Op zondagavond overloop ik de week nog eens en zet de foto’s op een rijtje.

Week 44 liet een wijze les na: Boerenkoolchips zijn makkelijk te maken, maar je kan ze niet bewaren. Dacht ik even de domestic goddess uit te hangen: verse boerenkoolchips kort laten afkoelen en dan snel in een luchtdicht doosje. “Heb ik morgen een gezonde snack op ’t werk”, dacht ik nog. Nou, niet dus. Wat ik wel had: slappe bladeren waar je je een ongeluk kon op kauwen. “Boerenkool-kauwgom”? Nee, bedankt.

IMG_0630.JPG

Dat ander culinair experiment was, mits enkele struikelblokken, toch een klein succesje: balletjes op basis van pure chocolade, dadels, amandelen en honing. Van heel ver weg gebaseerd op gelijkaardige recepten, maar vooral “op de lossen boef” zoals we dat in West-Vlaanderen zo mooi zeggen. Op zich geen probleem, maar toen gaf m’n goedkope keukenmachine het op. Oplossing: dadels compleet onorthodox met een schaar zo klein mogelijk gesneden. De chocolade en amandelen verdwenen in een diepvrieszakje en ging ik te lijf met het stampertje van de vijzel. Een hels lawaai en wat gepriegel later, had ik chunky balletjes. Toch nog een gezonde snack voor tijdens de werkuren!

IMG_0638.JPG

Naar aanleiding van het kunstenfestival Slow (36h) gingen we filmen in het Concertgebouw in Brugge. Ook al kan m’n cultuurkennis stukken beter, het was toch wel genieten van dit imposante gebouw, een architectonisch pareltje. Ook de vaste kunstcollectie is de moeite om te bekijken: de gigantische muurschildering Angel van Luc Tuymans uiteraard. En pal daarnaast iets wat op een aantal klokken lijkt. In werkelijkheid zijn het luidsprekers afkomstig uit een stadion in Praag. De Tsjechische kunstenaar Pavel Büchler bouwde er een installatie rond. Als je dichtbij gaat staan dan hoor je de opname van een soort gezoem. Vrolijke bijtjes of een juigende menigte? Dat laat de kunstenaar geheel aan je fantasie over.

IMG_0605.JPG

IMG_0601.JPG

IMG_0606.JPG

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

0 reacties op “Lijnenspel & zo (w44)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: