Persoonlijk

Sylvie Meis & zo (w45)

Een geslaagd recept, een opdracht die me bijgebleven is of gewoon een leuk plaatje,.. Kleine hoogtepunten, een minder dagje,… Op zondagavond overloop ik de week nog eens en zet de foto’s op een rijtje.

In drukke tijden hebben goede voornemens de neiging heel snel te sneuvelen. Zeker als het over eten gaat. Gelukkig heb ik tussen de kwalijke gewoontes door (liters Cola Light op stip, nog steeds, helaas), ook een paar goede verslavingen. Crackers met zelf gepimpte verse kaas is daar één van. De concrete uitwerking verschilt van de beschikbare tijd en de inhoud van de koelkast. Hier stortte ik een doosje kaas uit in een bord. Daar bovenop kwam dille, bieslook, roze peperbolletjes en wat zout. Daarna alles door elkaar roeren uiteraard. Maar dit presenteert wel prettig hé?

IMG_0669.JPG

Een tijdje geleden interviewde ik in Amsterdam Sylvie Meis naar aanleiding van haar nieuwe collectie voor Hunkemöller. Die collectie ligt nu in de winkel, dus ging ook het item op antenne. De monteur vond het verwerken van onze beelden en het aangeleverde filmpje (dat in Londen geschoot werd) best een aangenaam werkje. Er bleven ook opvallend veel mannelijke collega’s hangen in de montagecel. Ik vraag me af waarom… Oordeel zelf!

IMG_4199

IMG_4204

In Antwerpen streek een creatief en internationaal gezelschap neer. Aanleiding was D.A.T.E., een fijn initiatief van This is Antwerp. De gasten mochten vijf dagen lang de stad ontdekken. Donderdag pikten we een deeltje van het vrij drukke programma mee. Ik ontmoette er onder meer Zsuzsanna Toth, managing director bij Freunde Von Freunden, één van m’n favoriete online magazines. En Nicole Franzen, een New Yorkse fotografe wiens Instagram-account absoluut de moeite is om te volgen. Verder ook de fietsgekke James Greig, Ebony, een Australische blogger, crafter en designer die in Tokyo woont en Jeroen Smeets, een Nederlander die de liefde volgde naar Kopenhagen en van daaruit verschillende projecten bestiert, waaronder The Jaunt.

IMG_0647.JPG

IMG_0640.JPG

IMG_0641

Eerst liepen we binnen bij Collectif d’Anvers, het atelier van ontwerpster Natalie Van Lijsbettens. Ook boeiend was CTRL COPY, het zeefdrukatelier waar zowel professionals als studenten en amateurs zich kunnen uitleven. De gasten waren al gaan eten in hippe adresjes zoals Graanmarkt 13, maar die middag verorberden ze de typische maaltijd waar geen enkele toerist onderuit kan én mag: Belgische frietjes! Ondertussen gaf ik m’n ogen goed de kost, want het atelier hangt vol met opvallende t-shirts, posters en andere objecten.

IMG_0649.JPG

IMG_4235

IMG_0663.JPG

IMG_4228

IMG_0664.JPG

IMG_4229

IMG_4231

IMG_4234

IMG_4227

IMG_0657

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

0 reacties op “Sylvie Meis & zo (w45)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d